Αυτή είναι η νέα υποψήφια για τις Προεδρικές Εκλογές

Την πρόθεσή της να κατέλθει ως υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές εκφράζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε δημόσιες παρεμβάσεις της η πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κύπρου, Ιουλία Χόβρινα Κομνηνού.

Σύμφωνα με το βιογραφικό που βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του κόμματός της, είναι δραστήριο μέλος της κοινότητας Λεμεσού που θέλει να συνεισφέρει στην κοινωνία με την συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και από το 1994 ζει μόνιμα με την οικογένειά της στην Κύπρο. Η Δημοκρατία της Ρωσίας την έχει βραβεύσει με πτυχίο ανώτατης διάκρισης στην διπλωματία και στα οικονομικά. Είναι μέλος του Chartered Institute of Bankers στο Λονδίνο και κάτοχος πτυχίου στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, βραβευμένη με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Γνωρίζει άριστα οκτώ γλώσσες, ιδιαίτερα διαθέτει Γ2 πιστοποιητικό από πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς επίσης έχει αναπτύξει εξαιρετικές επιχειρηματικές δεξιότητες στην ναυτιλιακή βιομηχανία και στον τομέα της οικονομίας.

Τον Μάιο του 2008, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο γειτονικό Λίβανο, η Ιουλία συνέβαλε επιτυχώς στην ασφαλή απομάκρυνση του ιταλικού αποσπάσματος των Ηνωμένων Εθνών που ήταν αποκλεισμένη στο λιμάνι της Νακούρας μέχρι την Κύπρο, με την άμεση συμμετοχή του επιβατικού της σκάφους.

Πιο πρόσφατα, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα για την ροή επενδύσεων Lighthouse ή LIFT Theory και την ανακατανομή των επενδυτικών ροών λόγω της αποκέντρωσης με βάση την τεχνολογία του block-chain, και το σύστημα κρύπτο νομισμάτων δεύτερης βαθμίδας με ελεγχόμενη ταχύτητα. Από το 2014 έχει αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα για το άνοιγμα μιας μεγάλης ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη για τους κατοίκους της Κύπρου.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και, όπως αναφέρεται, μοιράζεται επίσης τις γνώσεις της μέσω διαφόρων μοναδικών εκδόσεων όπως «Βυζάντιο: Η πτώση και η ανάσταση», «Βιολογική και τεχνητή νοημοσύνη: Καθορισμένη αποστολή», «Κρυπτο-νόμισμα: Παρόν και μέλλον». Από το 2021 η Ιουλία είναι η ηγέτης και η Πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κύπρου.

Σλόγκαν του κόμματός της είναι «μαζί θα κάνουμε την Κύπρο καταπληκτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νέος υποψήφιος στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ