Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Συναντήσεις και επισκέψεις στο πρόγραμμα των υποψηφίων Προέδρων

  22/11/2022 22:18
Συναντήσεις και επισκέψεις στο πρόγραμμα των υποψηφίων Προέδρων

Συναντήσεις και επισκέψεις στο πρόγραμμα των υποψηφίων Προέδρων

  22/11/2022 22:18

Οι δραστηριότητες των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη περιλάμβαναν συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα επισκέψεις σε νοσηλευτήρια, Δημαρχεία, απαντήσεις και περαιτέρω κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά και συγκεντρώσεις για την παρουσίαση των προγραμμάτων τους.

O Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΙ κοινότητας, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε «συνειδητά φιλελεύθερος, σε όλα ανεξαίρετα τα ζητήματα». «Είμαι φίλος του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης του οποιουδήποτε ατόμου για τη σεξουαλική του ταυτότητα», πρόσθεσε. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία καλύτερη χωρίς υποκρισίες και μια κοινωνία που αποδέχεται τον κάθε άνθρωπο με τα δικά του πιστεύω και τη δική του ταυτότητα» είπε.

Τα δεδομένα στο κλάδο των κατασκευών συζήτησε σήμερα ο κ. Νεοφύτου με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και προβληματισμοί δεδομένων των εύθραυστων διεθνών συνθηκών που επηρεάζουν και τη χώρα μας.

Εξάλλου, ο κ. Μαυρογιάννης σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο ΓΝ Λάρνακας είπε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, προσθέτοντας ότι πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους.

Τους άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης του ανέπτυξε τη Δευτέρα στο Ύψωνα ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά τα τετελεσμένα που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία στην περιοχή.

Για την οικονομία αφού ανέπτυξε πτυχές το προγράμματος του για αντιμετώπιση των συνεπειών του πληθωρισμού και την άνοδο των ενοικίων με συγκεκριμένες πολίτικες και δράσεις, εξήγησε πως θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα της οικονομίας, μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα, της διεύρυνσης της οικονομίας, αλλά και της διασύνδεσης της παιδείας με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Επίσης ο κ. Χριστοδουλίδης την Τρίτη ήταν φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του ΤΕΠΑΚ, Cut Radio και απάντησε στις ερωτήσεις φοιτητών και του δημοσιογράφου Γιώργου Μιχαήλ.

O Αχιλλέας Δημητριάδης, με βάση ανακοίνωση Τύπου, τη Δευτέρα είχε χωριστές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη και τον Δήμαρχο Γερμασόγειας Κυριάκο Ξυδιά, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τους δύο Δήμους και παρουσίασε τις δικές του θέσεις για το περιβάλλον.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αχιλλέας Δημητριάδης ενημέρωσε τον κ. Νικολαϊδη για τις θέσεις του για το περιβάλλον, την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, τις οποίες ανέπτυξε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας σε Διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης με θέμα «Κύπρος – Μία και Πράσινη». Με τον κ. Ξυδιά συζητήθηκαν οι θέσεις του υποψηφίου Προέδρου για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και το όραμά του για μία και πράσινη Κύπρο και που ακολούθησε τα φλέγοντα θέματα του Δήμου Γερμασόγειας.

Οι νομοθετικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και η Επίτροπος Νομοθεσίας για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Κολοκασίδης.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων ασύλου, η επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν σέβονται τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δημιουργία Κέντρου Ταυτοποίησης και ο καλύτερος έλεγχος στοιχείων των αιτητών είναι μεν σωστά βήματα, πρόσθεσε, αλλά χρειάζεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα απέναντι σε ένα  εξαιρετικό επείγον πρόβλημα, το οποίο απειλεί τη δημογραφική σύνθεση και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.

Ο ίδιος προτείνει, μεταξύ άλλων, παροχή κουπονιών και πλήρη κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής, δημιουργία ειδικού εκπαιδευμένου σώματος με αποκλειστικό καθήκον τον έλεγχο και παρακολούθηση της πράσινης γραμμής, διεθνής εκστρατεία σε συνεργασία με την Ελλάδα ώστε να ληφθούν μέτρα κατά των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας