Εκδηλώνουν τη βούλησή τους στελέχη των Οικολόγων-Στο πλευρό Μαυρογιάννη η Ξάνθου

Η απόφαση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για ψήφο κατά βούληση στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, άνοιξε και επίσημα τον δρόμο για τα στελέχη που εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις στο κόμμα να εκδηλώσουν δημόσια τις προτιμήσεις τους.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ξεκάθαρη βούληση για συγκεκριμένο υποψήφιο είναι η Έφη Ξάνθου, επί χρόνια στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα των Οικολόγων, που ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι όχι απλώς υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, αλλά ότι εντάσσεται και στο επιτελείο του.

«Δεν πιστεύω να αποτελεί έκπληξη πως έχω κάνει την επιλογή μου για στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη σε αυτές τις προεδρικές εκλογές. Πιστεύω στα προσόντα και στην ειλικρίνεια του και με εμπνέουν οι επιτυχίες και επιλογές του μέχρι τώρα», ανέφερε η κ. Ξάνθου.

Πρόσθεσε ότι «στήνεται μια εξαιρετική ομάδα γύρω του και είναι με μεγάλη χαρά και όρεξη που εντάσσομαι στο επιτελείο του. Καλή επιτυχία λοιπόν στον #mavroyiannis2023 #kyprosmporeis!»

Στην ανάρτηση υπάρχει και υστερόγραφο, που αναφέρεται στον χαρακτήρα του υποψηφίου:  «Ναι, για όσους δεν τον γνωρίζουν έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ απλός και ήρεμος άνθρωπος. Πόσο μας έλειψαν αυτά τα προσόντα στους πολιτικούς αρχηγούς μας!»

Το κείμενο συνοδεύουν δύο φωτογραφίες, μία της Έφης Ξάνθου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και μια στην οποία οι δυο τους περιστοιχίζονται από άλλα στελέχη του επιτελείου.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη των Οικολόγων φαίνεται να υποστηρίζουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς υποψηφίους, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε την Κυριακή στα συλλογικά όργανα, στην οποία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε 41%, ο Νίκος Χριστοδουλίδης 25% και Αχιλλέας Δημητριάδης και Γιώργος Κολοκασίδης από 16%, με αποτέλεσμα ουδείς να επιτύχει το 60% που απαιτείται από το Καταστατικό και το κίνημα να οδηγηθεί σε ψήφο κατά βούληση.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ