Τετ α τετ Μαυρογιάννη με Μητσοτάκη στην Αθήνα-Εξέφρασε ευγνωμοσύνη και αλληλεγγύη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, καθώς και για τις τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.  

«Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας χωρίς παλινδρομήσεις, να υπερβούμε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και να επαναρχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, με μοναδικό στόχο την επίτευξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα», προστίθεται.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την αντιξοότητα των τουρκικών προκλήσεων.

«Εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική κυβέρνηση για τη σταθερή στήριξη της στην Κύπρο, για το γεγονός ότι εξακολουθεί με απόλυτη σταθερότητα να αποτελεί την προέκταση του βραχίονα μας και να πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική μας ισχύ μέσα από την παρουσία της, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διερχόμαστε», τόνισε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς στην Ελλάδα, η οποία τη δεδομένη στιγμή αποτελεί δέκτης πολλών προκλήσεων από την Τουρκία.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ