Απάντησε χωρίς να απαντήσει για τα fake accounts ο Χριστοδουλίδης

Την πρώτη ουσιαστική τηλεμαχία, η οποία όσο προχωρούσε ο χρόνος κορυφωνόταν, είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα debate που ολοκληρώθηκε με την κορύφωση της συζήτησης στο τέλος, σε σχέση με το θέμα των fake account, τα οποία φέρεται να ζήτησε να δημιουργηθούν ο Νίκος Χριστοδουλίδης από πρώην συνεργάτη του.  

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να απαντήσει, για το αν τα screenshot που δημοσιοποιήθηκαν είναι πραγματικά, με τον ίδιο να αποφεύγει να εισέλθει στην ουσία της συζήτησης, με τους ανθυποψηφίους του ουσιαστικά να τον καλούν, είτε να διαψεύσει, είτε να απολογηθεί για το περιεχόμενο κάποιων εκ των μηνυμάτων, που ήταν υποτιμητικά για αρκετές προσωπικότητες του δημόσιου βίου.

«Έχω πολλούς και ικανούς συνεργάτες, που βλέπω κάθε μέρα. Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να εμφανιστούν, γιατί υπάρχου και θέματα εκφοβισμών και θέματα εκβιασμών. Κάποιοι θεωρούν ότι σκοράρουν πολιτικά με αυτό το θέμα και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που υπάρχουν γενικότερα για την κοινωνία», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι τρεις βασικοί υποψήφιοι-Όσα έγιναν στο debate

«Εγώ», συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, «δεν θα ακολουθήσω αυτό τον δρόμο. Δεν θα σχολιάσω καμία ιδιωτική επικοινωνία κανενός πολίτη», ενώ προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, άφησε αιχμές για τους λόγους που θεωρεί ότι δημοσιοποιήθηκαν οι προσωπικές του συνομιλίες με τον πρώην συνεργάτη του, Μανώλη Κυριάκου. «Αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται. Όταν δεν θέλουμε να συζητούνται οι χρηματοδοτήσεις κομμάτων, οι παρακολουθήσεις. Παρ’ όλα αυτά, εγώ την επομένη των εκλογών, αν ο κυπριακός λαός με τιμήσει με την ψήφο τους, δίνω χέρι συνεργασίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να δουλέψουμε από κοινού. Δεν θα υποβαθμίσω άλλο τον πολιτικό λόγο, γιατί κάποιοι θεωρούν ότι σκοράρουν προεκλογικά. Είδαν και όλοι τις φωτογραφίες».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σημείωσε από την πλευρά του πως, «το δικό μου πολιτικό ήθος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ σε τέτοιου είδους φαινόμενα, έχω μάθει να δουλεύω στο φως. Δεν θα ήθελα το πολιτικό μας επίπεδο να πέφτει τόσο χαμηλά. Αντιλαμβάνομαι αυτά που λέει ο κ. Χριστοδουλίδης για τα προσωπικά δεδομένα. Θα ήθελα, αν όντως αυτά τα πράγματα ευσταθούν,  να μπορούσα να ακούσω μια συγνώμη», πρόσθεσε.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος, ό,τι είναι να πει το λέει ευθέως. «Δεν χρησιμοποιώ άλλους για να χτυπούν πολιτικούς μου αντιπάλους ούτε να αποσυσπειρώνουν κόμματα. Στην πολιτική συζήτηση πρέπει να κρατούμε πολιτικό επίπεδο κι αν κάτι κάνουμε λάθος το mea culpa δεν βλάφτει», υπέδειξε με νόημα.

Κληθείς να απαντήσει ο κ. Χριστοδουλίδης, επανέλαβε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια τέτοια συζήτηση. «Δεν θα εμπλακώ σε μια συζήτηση που υποβαθμίζει τον πολιτικό λόγο. Μπορώ να πω πάρα πολλά πράγματα. Δεν θέλω να τα πω. Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο κυπριακός λαός που μας παρακολουθεί αυτή τη στιγμή. Με ενέργειες που έχουν ανοίξει το ασκό του Αίολου και να το θυμάστε αυτό κι εσείς και όποιοι μας παρακολουθούν. Εγώ δεν θεωρώ, ούτε τον Νεοφύτου, ούτε Μαυρογιάννη ούτε τους άλλους υποψήφιους, αντίπαλους. Κανενός δεν μπορούν οι ώμοι του να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Αν με τιμήσει με την ψήφο του δίνω χέρι συνεργασίας για να χτίσουμε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ουσιαστικά επιχείρησε να προσπεράσει τον σκόπελο που του προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα, με μια πρόταση για ομοψυχία και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Τα όσα είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολίασε με μια σύντομη παρέμβαση ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε πως είναι δικαίωμα του κάθε ενός αν κρίνει να απολογηθεί. «Απόψε όμως», πρόσθεσε, «άκουσα και κάτι χειρότερο, τα υπονοούμενα και μένω ως εδώ», κατέληξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ