Έτσι θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού στις Προεδρικές

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, της 5ης Φεβρουαρίου 2023 και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή στις 12 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, 2022.  

Για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από το μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους.

Σημειώνεται ότι εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, δύναται να λειτουργήσουν μόνο σε όσες πόλεις ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα υποβάλουν δήλωση υπερβαίνει τους πενήντα (50). 

Για το σκοπό αυτό, έχουν ετοιμαστεί ειδικά έντυπα δηλώσεων, τα οποία καλούνται οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, να τα συμπληρώσουν κατάλληλα και να τα υποβάλουν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, 2022.

Έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τιςΠρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, από τα  Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και τα Κέντρα Πολιτών (Κυπριακά Ταχυδρομεία), από την Υπηρεσία Εκλογών, στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στους πιο πάνω χώρους, καθώς και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση aps.elections.moi.gov.cy.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ