Η μεγάλη στιγμή του Μαυρογιάννη-Παρουσιάζει θέσεις, ποντάρει σε μαζικότητα

Η μεγάλη στιγμή του Ανδρέα Μαυρογιάννη έφτασε, καθώς σήμερα, ενώπιον κοινού, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητάς του. Πρόκειται για μία εκδήλωση που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό και αποτελεί το επόμενο μεγάλο ορόσημο της υποψηφιότητάς του, μετά την ανακοίνωση υποστήριξης από το ΑΚΕΛ και την συνοπτική εξαγγελία του.

Το επιτελείο του υποψηφίου βρίσκεται επί ποδός εδώ και μέρες, ώστε να φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια για την παρουσίαση, που θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Από το κέντρο της Λευκωσίας, το σημείο όπου συναντάται το παλιό με το νέο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα μιλήσει για την Κύπρο που οραματίζεται και θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για το πώς αυτό το όραμα μπορεί να λάβει σάρκα και οστά.

Ένα από τα βασικά στοιχήματα της σημερινής εκδήλωσης είναι η μαζική προσέλευση πολιτών, καθώς, σε αντίθεση με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Μαυρογιάννης δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση, άρα δεν έχει ακόμη δώσει το στίγμα του σε ό,τι αφορά τον κόσμο που μπορεί να κινητοποιήσει υπέρ της υποψηφιότητάς του. Ακόμη και το κεντρικό σλόγκαν της εκδήλωσης «Ελάτε να γυρίσουμε σελίδα…» ενέχει το στοιχείο της συμπόρευσης και της κινητοποίησης, στην οποία ποντάρει ο υποψήφιος. Σημειώνεται ότι, για να διευκολύνει τη μαζική παρουσία κόσμου, το επιτελείο Μαυρογιάννη φρόντισε να βάλει λεωφορεία από όλες τις επαρχίες αλλά και τα χωριά της Λευκωσίας.

Η παρουσία πλήθους συμβάλλει στη μάχη των εντυπώσεων και κυρίως στην εικόνα εκλεξιμότητας, ενώ προσδίδει δυναμική στην υποψηφιότητα. Και μπορεί να μην ζούμε στην εποχή που οι πολιτικοί ήταν σε θέση να γεμίζουν πλατείες, αλλά αυτές οι μεγάλες εκδηλώσεις, σε όποιο πλαίσιο και να γίνονται, αποτελούν σημαντικό τεστ και για τους οργανωτικούς μηχανισμούς επιτελείων και κομμάτων (σε αυτή την περίπτωση το ΑΚΕΛ), πέραν από όχημα μεταφοράς νικηφόρων μηνυμάτων. Γι’ αυτό και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, σε ένα καλό χρονικά σημείο του προεκλογικού, να δείξει και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τις δυνατότητες του σε αυτό το κομμάτι, αντλώντας ταυτόχρονα στήριξη και δυναμική από το κοινό.

Πέραν όμως του απλού κόσμου, ενδιαφέρον θα έχουν και οι παρουσίες των πρώτων σειρών, καθώς αναμένονται σημαίνοντα στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και προσωπικότητες πέραν από αυτό, οι οποίες θα ταχθούν επίσημα στο πλευρό του υποψηφίου και θα προσφέρουν την στήριξή τους στη μάχη του για τις Προεδρικές Εκλογές. Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να απευθύνουν και χαιρετισμούς, αν και αναμένεται να αποφευχθεί οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση θέσεων, αυτή δεν θα είναι λεπτομερής, καθώς δεν είναι στόχος να παρουσιαστεί το σύνολο του προγράμματος σε αυτή την εκδήλωση. Θα δοθεί, όμως, η εικόνα κάθε θεματικής ενότητας, σκιαγραφώντας με αυτό τον τρόπο τον χαρακτήρα και τους βασικούς στόχους της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Θα αποτελέσει, δηλαδή, μια ευκαιρία να αποκτήσουν οι εξαγγελίες του συγκεκριμένο περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια θα αναλυθεί στο πλαίσιο θεματικών δράσεων. Αυτό θα επιτευχθεί και μέσα από την αξιοποίηση διάφορων βίντεο που έχουν ετοιμαστεί και παρουσιάζουν πτυχές της υποψηφιότητας του κ. Μαυρογιάννη.

Αναμένεται ότι ο υποψήφιος θα σταθεί ιδιαίτερα σε κοινωνικής φύσεως θέματα, που άπτονται της οικονομίας και της εσωτερικής διακυβέρνησης και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών όλων των ηλικιών. Θα στοχεύσει, δηλαδή, στα καυτά ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο και που φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα για τους ψηφοφόρους αλλά συχνά φαίνεται να έρχονται σε δεύτερη μοίρα κατά τη διάρκεια των προεκλογικών συζητήσεων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ρητορικές επιλογές του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος παρουσιάζεται αμήχανος όταν καλείται να μιλήσει με «ΑΚΕΛική γλώσσα» και να χρησιμοποιήσει επιχειρηματολογία που ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της βάσης του κόμματος της Αριστεράς αλλά είναι ξένη ως προς τον ίδιο και τον χαρακτήρα του. Γίνεται, ωστόσο, κατανοητό ότι θα πρέπει να απευθυνθεί κατά κύριο λόγο στο ΑΚΕΛικό κοινό, δεδομένου πως αυτή είναι η σημαντικότερη δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων για την υποψηφιότητά του και η πορεία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συσπείρωση του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ