Σειρά επαφών είχαν οι υποψήφιοι-Κυπριακό και ζήτηματα επικαιρότητας στην ατζέντα

Οικονομία, Κυπριακό, κοινωνικά θέματα όπως η βία στα γήπεδα, ο κύκλος επαφών του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή  με τους κύριους διεκδικητές της Προεδρίας και οι, μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας διαξιφισμοί επί πολιτικών θέσεων περιελάμβανε η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.

Είναι μέσα από την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας που θα έχουμε τα έσοδα να στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, έτσι είναι αναγκαίο να δοθούν τα απαραίτητα φορολογικά και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη της, επισημαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια επίσκεψης του στην εταιρεία Medochemie ο υποψήφιος πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας μας όταν «υπάρχουν επιχειρηματίες τέτοιου βεληνεκούς επειδή έρχονται δύσκολα για το τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται  στο να έχεις μια δυνατή οικονομία».

Το Κυπριακό και οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο νέος Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και ο κ. Μαυρογιάννης είχαν πολύ καλές σχέσεις στο παρελθόν, όταν διετέλεσε διαπραγματευτής.

Από πλευράς του, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ότι με τον κ. Σιντίκ αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο και μίλησαν για τις προοπτικές διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος. Ακόμη, ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε ότι μοιράστηκε με τον κ. Σιντίκ το πλάνο και την προσέγγισή του σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών.

O Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σώματα ασφαλείας, με τον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος Ισότητα στα γραφεία της συντεχνίας.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συζήτησης με τον Προέδρο και τα μέλη του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει στα σώματα ασφαλείας και είπε ότι ήταν εκεί με την ομάδα του για να ακούσουν και να συζητήσουν.

Το κίνημα «Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» ανακοίνωσε ότι τα μέλη του κινήματος, με μυστική ψήφο, αποφάσισαν πλειοψηφικά την υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών αποτελεί αναγκαιότητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους, λέγοντας ότι λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας επιβάλλεται να αναλάβει η πλευρά μας διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση, είπε ότι το πρώτο ζήτημα που σκοπεύει να χειριστεί  με ενδεχόμενη εκλογή του θα είναι η οικονομία, ενώ ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του είναι αδιαμφισβήτητα η μόνη αριστερή επιλογή.

Σε σχέση με το άλλο φλέγον θέμα που αφορά την ενέργεια, είπε ότι η κρατικοποίηση της εκμετάλλευσης και της εμπορίας του φυσικού πλούτου της χώρας μας προς όφελος του λαού και όχι των κεφαλαιοκρατικών πολυεθνικών εταιρειών ιδιωτικού συμφέροντος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ενεργειακή κρίση.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης σχολιάζοντας τοποθετήσεις του ανθυποψηφίου του Νίκου Χριστοδουλίδη αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι θα ήθελε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με πολιτικούς όρους.

Διατυπώνει περαιτέρω τη θέση πως φαίνεται ξανά πως ο κ. Χριστοδουλίδης, αντί να εκτελεί με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα του ως ΥΠΕΞ, είχε προτεραιότητα τις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές και πώς να πλήξει ένα ενδεχόμενο πολιτικό αντίπαλο. Ακολούθως ευχήθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης να παραστεί σε κάποιο debate για να δοθεί η ευκαιρία να συζήτησης με επιχειρήματα  επί της ουσίας των πολιτικών τους διαφορών.

Θυμό εκφράζει η Πρωτοβουλία  "Αμμόχωστος - Για την Κύπρο" για νέα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Πολίτης" μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και του τέως συνεργάτη του Μανώλη Κυριάκου για το πρόσωπο του Αχιλλέα Δημητριάδη και σημειώνει πως "τρέμουμε στην ιδέα του να κληθεί ο κύριος Χριστοδουλίδης να επιλέξει τους ανθρώπους που θα ηγηθούν της ΚΔ για τα επόμενα πέντε χρόνια".

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Μάριος Ηλιάδης με δελτίο Τύπου καταδίκασε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα εντός και εκτός των κυπριακών γηπέδων, υποδεικνύοντας, όπως αναφέρει  ότι είναι καιρός η Πολιτεία να εξετάσει πιο βαθιά, από πού πηγάζει αυτή η ανάγκη για εκδήλωση της βίας και ν’ αφήσει στην άκρη επιφανειακές προσεγγίσεις οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί.

Αν συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το θέμα ως πρόβλημα κατ’ εξοχήν του αθλητισμού, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε σε πολύ χειρότερες και δυσάρεστες εξελίξεις, αναφέρει περαιτέρω προσθέτοντας ότι δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των χωρών που λειτουργώντας με την λανθασμένη αυτή τακτική, το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεταφέρουν τη βία λίγα μέτρα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ