Πυρ και μανία στο ΑΚΕΛ με τον Φαίδωνα-Δίνει το Χρυσό Κλειδί της Πάφου στον Αναστασιάδη

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος εξέδωσε το ΑΚΕΛ Πάφου, με αφορμή την πρόταση του για να παραχωρηθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.   

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει μια σειρά από υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα και διερωτάται αν με αυτά τα κριτήρια λήφθηκε αυτή η απόφαση. «Διολίσθηση προς τη διχοτόμηση, κούρεμα καταθέσεων, ξεπούλημα του Συνεργατισμού, διαπλοκή, διαφθορά, καταστρατήγηση των ανεξάρτητων θεσμών και της δικαιοσύνης, χρυσά διαβατήρια, κατασκοπευτικό βαν… Μήπως αυτά ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμαρχος Πάφου εισηγήθηκε την παραχώρηση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη;», διερωτάται το ΑΚΕΛ.

«Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «τάχθηκε εναντίον της εισήγησης του Δημάρχου Πάφου, για παραχώρηση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη».

Είναι πλέον ξεκάθαρο, προστίθεται, «ότι ο Δήμαρχος Πάφου, επιδίδεται εναγωνίως σε ένα κρεσέντο μικροπολιτικής προεκλογικής υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ στρέφει τα πυρά του και προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. «Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των ηγεσιών των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ που συναίνεσαν σε αυτή την προκλητική ενέργεια. Με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου: Γιατί το Χρυσό Κλειδί της πόλης δεν δόθηκε είτε σε προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία είτε σε προηγούμενους Προέδρους της Δημοκρατίας, που στήριξαν την πόλη και την Επαρχία της Πάφου, κατά το παρελθόν;», διερωτάται το ΑΚΕΛ.

«Φαίνεται ότι πολύ σύντομα λησμόνησαν τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ για την πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ