Επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και νοσοκομεία-Οι δράσεις των υποψηφίων

Συνεχίστηκε την Τρίτη η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, με ανακοινώσεις, επαφές, περιοδείες και επαρχιακές συγκεντρώσεις, ενώ επαρχιακές συγκεντρώσεις είχαν και το βράδυ της Δευτέρας.

Δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με το Ισραήλ ιδιαίτερα στα θέματα ενέργειας και ασφάλειας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αναχωρεί την Τρίτη αργά το βράδυ, για το Ισραήλ για μια επίσκεψη που σκοπό έχει την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Κύπρου με τη γείτονα χώρα.

Σε δηλώσεις του, για την επίσκεψη και τις επαφές του στο Ισραήλ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι το Ισραήλ είναι μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη και ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Κύπρο.

«Δίνω μεγάλη σημασία στη συνεργασία με το Ισραήλ ιδιαίτερα στα θέματα ενέργειας και ασφάλειας. Θέματα που θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω στις συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο της χώρας, Ισαάκ Χέρτζοκ, Υπουργούς, πρώην Υπουργούς, αξιωματούχους καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Βενιαμίν Νεντανιάχου. Παράλληλα θα έχω την ευκαιρία κατά την επίσκεψή μου να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, μια εξέχουσα μορφή της χριστιανοσύνης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Τρίτη στο Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Ε’, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ο στόχος του δικού του προγράμματος είναι σταδιακά να έχουμε και το ολοήμερο σχολείο, ούτως ώστε όταν τα παιδιά σχολάνε από το σχολείο να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα και να έχουν χρόνο ελεύθερο να τον περνούν ευχάριστα με τις οικογένειες και τα δικά τους πρόσωπα. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Νηπιαγωγείου, συνομίλησε με παιδιά, τα οποία του τραγούδησαν και του χάρισαν μια ζωγραφιά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σχεδιάζουμε το σύγχρονο σχολείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών μας, με αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς αλλά και ευτυχισμένους γονείς».

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου προέβη και στην εκτίμηση πως για να πετύχουμε την εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων για επανένωση της Κύπρου, πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τα δύο μεγάλα όπλα, δηλαδή το ΝΑΤΟ και το φυσικό αέριο. Μιλούσε το βράδυ της Δευτέρας σε Περιφερειακή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αραδίππου.

Το να διασφαλίσουμε αυτό το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, είπε, «είναι η κρίσιμη απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε σε αυτές τις εκλογές, απόφαση που θα κρίνει αν η πατρίδα μας θα υπερβεί με επιτυχία τις προκλήσεις που έχει μπροστά της, αν θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, με ασφάλεια και σταθερότητα, με ελπίδα και προοπτική. Αυτό οφείλει να διασφαλίσει η επόμενη ηγεσία».

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το δημόσιο Νοσοκομείο να έχει το σωστό ρόλο και την θέση στο σύστημα υγείας αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση του αλλά πάνω απ’ όλα να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως την πραγματική αυτονόμηση, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, την Τρίτη. 

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΓΝ Πάφου και τη συνάντηση του με τους διευθυντές κλινικών του Νοσοκομείου Πάφου στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή Νοσοκομείων Πάφου – Λεμεσού Χρίστου Νικολάου και του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρου Γεωργίου, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως φάνηκε ξεκάθαρα πως «για να μπορέσει το δημόσιο Νοσοκομείο να έχει το σωστό ρόλο και τη θέση του στο Σύστημα Υγείας - γιατί όλοι ξέρουμε ότι είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος είναι ο πνεύμονας του συστήματος - πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως την πολύκροτη και πολυσυζητημένη αλλά που δεν την βλέπουμε πραγματική αυτονόμηση».

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως πιστεύει ειλικρινά πως μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα, όπως μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα της σωστής διάρθρωσης ανάμεσα στα Νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες τους παρόχους υπηρεσιών υγείας κατά τρόπο που το δημόσιο Νοσοκομείο να διατηρεί και τη στρατηγική του θέση και την κομβική σημασία του και την καθαρά κοινωνική αποστολή του.

Εξάλλου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, συμμετείχε χθες το βράδυ στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: Κύπρος. Με όραμα για τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του, που διοργανώθηκε από το Εκλογικό Επιτελείο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι ο Πολιτισμός μπορεί να σώσει τον τόπο, φθάνει να στηριχθεί έμπρακτα από το κράτος. Υπογράμμισε πως η πολιτιστική δημιουργία, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνία. «Πρέπει να είναι μία από τις ρίζες του δέντρου της ανάπτυξης. Και επειδή τη σήμερον ημέρα όταν λένε κάποιοι ανάπτυξη εννοούν μόνο τους αριθμούς, να ξεκαθαρίσω ότι πριν από τους αριθμούς πρέπει να αναπτυχθεί ο άνθρωπος. Και αυτό σημαίνει πνευματική ανάπτυξη, καλλιέργεια, μόρφωση ολόπλευρη, ανάταση μέσα από την πολιτιστική δράση», τόνισε.

Επιπρόσθετα, μετά από μήνες συναντήσεων, επαφών και διαβουλεύσεων με φορείς, οργανώσεις και πολίτες, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παραθέτει στις 4 Οκτωβρίου, ενώπιον της κοινωνίας, το όραμά του για την Κύπρο του αύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου του κ. Μαυρογιάννη, με σύνθημα «Ελάτε να γυρίσουμε σελίδα..», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης καλεί τους πολίτες να γίνουν κοινωνοί της πρότασης διακυβέρνησής του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 7:30μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόφασή του να παραχωρήσει επίδομα στέγασης ύψους 2,5 χιλιάδων ευρώ σε μεγάλο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών, συγχαίρει, με ανακοίνωση του, το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία ωστόσο από μόνη της δεν θα επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης που επιδεινώνεται λόγω των ψηλών ενοικίων, ιδιαίτερα στην πόλη της Λεμεσού.

Προσθέτει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει ήδη προχωρήσει στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων στο πλαίσιο της παρουσίασης της πολιτικής του για τους Νέους, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προώθηση της ανέγερσης φοιτητικών εστιών εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη, επιδότηση της μετάβασης των φοιτητών από τις πόλεις διαμονής τους στα Πανεπιστήμια, παροχή ελκυστικού πακέτου ωφελημάτων και προνομίων μέσω της Φοιτητικής Κάρτας Νέων, υλοποίηση μιας ολιστικής πολιτικής για το στεγαστικό με τη συμμετοχή του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και των τραπεζών, με τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη στεγαστική πολιτική του κράτους και θα διαχειρίζεται όλα τα σχετικά προγράμματα.

Εξάλλου, εμείς από τη διάσπαση επιλέγουμε την ενότητα, από το μαύρο επιλέγουμε το άσπρο και από το χτες κάποιων επιλέγουμε το αύριο για το μέλλον της πατρίδας μας, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε μεγάλη πανεπαρχιακή συγκέντρωση στη γενέτειρά του τη Γεροσκήπου. 

Έστειλε επίσης το μήνυμα λέγοντας πως «εάν νοιαζόμαστε πραγματικά για αυτόν τον τόπο και για τον κυπριακό λαό που την ψήφο του διεκδικούμε, δεν πρέπει να καταστρέψουμε με λασπολογία και κακοήθειες όλες τις γέφυρες και δεν πρέπει να θυσιάσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας».

Συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, σε ένα τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Γεροσκήπου είναι  η γενέτειρά του, ανέφερε πως «η μαζική παρουσία όλων, καταδεικνύει ότι η νίκη ξεκινά από την Πάφο», αλλά και ότι στέλνει τα μηνύματα εκεί που πρέπει να σταλθούν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο τοξικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου «που δυστυχώς σκοπίμως, εργολαβικά και συντονισμένα καλλιεργούν κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό και να δημιουργήσουν πόλωση». Το βιώνει, όπως είπε, ο ίδιος και η οικογένεια του καθημερινά εδώ και καιρό μέσα από μια συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και συκοφάντησής του, ενώ προσφάτως το βιώνουν και στενοί του συνεργάτες.

Η πολιτική της κλειδαρότρυπας που ζούμε τις τελευταίες μέρες, σημείωσε, υποβαθμίζει την πολιτική ζωή του τόπου μας και απειλεί τη Δημοκρατία, εκφράζοντας παράλληλα λύπη για όσους πλήττονται έστω έμμεσα από αυτή την ιστορία. «Έχει υποβαθμιστεί από κάποιους τόσο πολύ ο προεκλογικός αγώνας που δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει πλέον τι θα ψιθυρίσουν μεθοδικά και ενορχηστρωμένα, τι θα παρουσιάσουν αποσπασματικά και τι θα παραποιήσουν. Κάποιοι είναι ικανοί για όλα».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι χωριστή συμφωνία του κατοχικού καθεστώτος με τα Ηνωμένα Έθνη για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, με σκοπό βεβαίως την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας μέσα από τις αποφάσεις.

«Ο Ερσίν Τατάρ προσπαθεί να πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η ηγεσία μας δεν φαίνεται να αντιδρά ώστε να υποχρεώσει την Τουρκία να μετρήσει τις προκλήσεις της. Αντιθέτως, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εμμένει στην πολιτική του κατευνασμού και όχι της αποτροπής. Έτσι που επιτρέπει στον κάθε Τατάρ να αμφισβητεί την ίδια την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας», προσθέτει.

Διερωτάται, παράλληλα, αν βλέπει κάτι άλλο από αυτό που βλέπει ο λαός.

Η υποψηφιότητά του απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν κουραστεί από την κομματολατρεία και προσωπολατρεία και προεκλογική του υπόσχεση είναι η κατάργηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό και η διαγραφή όλων των διώξεων και προστίμων που επιβλήθηκαν, δηλώνει σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Αλέξιος Σαββίδης.

Με συγκεκριμένες θέσεις για την πανδημία του κορωνοϊού, το Κυπριακό, την ενέργεια, την οικονομία και το μεταναστευτικό, ο κ. Σαββίδης σημειώνει πως με προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που αντιστάθηκε «στα άθλια, δοτά και διχαστικά μέτρα κυβέρνησης και "αντιπολίτευσης" για τον Covid-19».

«Μας κυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με παράνομα και ανυπόστατα διατάγματα, γίνεται κατάφωρη καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών με στόχο τον έμμεσο στα όρια του άμεσου εξαναγκασμού τους σε ιατρική πράξη», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Τη μετατροπή του χώρου της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης σε Πνεύμονα Πρασίνου ζητά η Ομάδα Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος 250.000 τ.μ. είναι το τελευταίο κρατικό ενιαίο τεμάχιο εντός μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Αναφέρει, πως στις 10 Μαΐου 2022 έγινε δημόσια παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης από μελετητές που διόρισε η κυβέρνηση.

Προσθέτει ότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας για μια Ανθρώπινη Έγκωμη έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών και απαιτεί να αρθεί η απόφαση.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ