Καρφιά Χριστοδουλίδη-«Η πόλωση και οι συκοφαντίες προκαλούν αποστήματα»

Πανεπαρχιακή συγκέντρωση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.   

Ο κ. Χριστοδουλίδης, δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος από τη μαζική παρουσία του κόσμου στην συγκέντρωση, τονίζοντας τη σημασία των πολιτικών, κομματικών, προσωπικών υπερβάσεων, «όχι γιατί μας το επέβαλε κάποιος, αλλά επειδή ορθά αντιληφθήκαμε ότι τη δεδομένη στιγμή το συμφέρον της πατρίδας μας απαιτεί τη συνένωση δυνάμεων και μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα φέρει ένα σύγχρονο σε αντιλήψεις, αλλά και μέσα τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

Όπως ανέφερε, έχουν ήδη διανυθεί οι πρώτοι δύσκολοι μήνες του προεκλογικού αγώνα ξεπερνώντας όλων των ειδών τα προβλήματα, μένοντας πιστοί στην προσπάθεια για μια ανεξάρτητη υπερκομματική υποψηφιότητα που δεν αντιμετωπίζει τα κόμματα και τις ιδεολογίες ως διαχωριστικές γραμμές, αλλά αξιοποιεί τις διαφορές και τη διαφορετικότητα «για να συνθέσει, να κάνει κάτι πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό , πιο δίκαιο που θα απευθύνεται και θα μεριμνά για όλους, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, σοσιαλιστές, οικολόγους, αναποφάσιστους, ανέντακτους, απογοητευμένους, αλλά και νέους ψηφοφόρους».

Αναφερόμενος στο προεκλογικό του πρόγραμμα, τόνισε ότι «δεν γενικολογούμε, δεν υποσχόμαστε, δεν λέμε «θα», αλλά σε κάθε τομέα πολιτικής, εξετάζουμε και επαναξιολογούμε το υφιστάμενο πλαίσιοχωρίς να μηδενίζουμε, σε προβλήματα και παραλείψεις και βάσει στρατηγικού σχεδιασμού προτείνουμε δράσεις μετρήσιμες, υλοποιήσιμες που θα κάνουν τη διαφορά».

Πρέπει να δουλέψουμε μαζί είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, για τα δικαιώματα όλων, αλλά πρωτίστως για την επανένωση της πατρίδας μας, τον τερματισμό της κατοχής, την επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του δεν έχει στόχο να πλήξει κανένα και σέβεται τα πιστεύω του κάθε ενός, όμως συμπλήρωσε δυστυχώς κάποιοι επενδύουν στην πόλωση στον φανατισμό και στον εκφοβισμό. «Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω.

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε. Γιατί η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει ενωμένους. Γιατί δεν λαϊκίζουμε για ψηφοθηρικούς λόγους. Γιατί αυτή η προσπάθεια η οποία από όλους εσάς ξεκίνησε, δεν τελειώνει την ημέρα των εκλογών. Αντίθετα: Ακριβώς τη μέρα εκείνη αρχίζει».

Η πόλωση, ο φανατισμός, οι συκοφαντίες προκαλούν όπως είπε πληγές, αποστήματα, που δυστυχώς θέλουν χρόνο για να επουλωθούν. Εάν νοιαζόμαστε σημείωσε πραγματικά για την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και όχι να τις καταστρέψουμε με λασπολογία και κακοήθειες.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ