Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επισκέφθηκε την ελεύθερη Αμμόχωστο ο Νίκος Χριστοδουλίδης

  20/09/2022 21:43
Επισκέφθηκε την ελεύθερη Αμμόχωστο ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Επισκέφθηκε την ελεύθερη Αμμόχωστο ο Νίκος Χριστοδουλίδης

  20/09/2022 21:43

Την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισκέφθηκε την Τρίτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του προσωπικού και ασθενείς για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αλλά και τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού του συστήματος Υγείας της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην καθοριστική συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείου Αναφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου και τη σημασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενώ αναγνώρισε ότι το ΓεΣΥ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοια επιβάλλεται να το θωρακίσουμε, να στηρίξουμε την αρχιτεκτονική του και να το διατηρήσουμε υψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας.

Όπως είπε «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, στοχεύοντας στη διασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των ασθενών και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών».

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης και τα μέλη του επιτελείου του πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη των οργανώσεων παραγωγών της Επαρχίας Αμμοχώστου ΣΕΔΙΓΕΠ και Οργάνωση Παραγωγών Φθαρτών «ΑΝΟΙΞΗ».

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που προβληματίζουν και ανησυχούν τους παραγωγούς με κύρια ζητήματα το θέμα εύρεσης προσωπικού και ειδικότερα το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με εργάτες από τρίτες χώρες να επιλέγουν να παραιτούνται αιφνιδίως από την εργασία τους για να αιτηθούν πολιτικό άσυλο, αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρους τους παραγωγούς.

Αναφερόμενος στη σημασία του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να μην είμαστε σε θέση να παράγουμε προϊόντα, αλλά να εισάγουμε, αφού ο πρωτογενής τομέας οδηγείται σταδιακά σε μαρασμό.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού στη βάση μακροπρόθεσμης στρατηγικής στήριξης των επαγγελματιών παραγωγών, αξιοποιώντας ουσιαστικά το Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

Πρόσθεσε ότι «το μεγάλο μας όραμα θα πρέπει να είναι η εξαγωγική προώθηση των ποιοτικών μας προϊόντων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι που πρέπει να εργαστούμε όλοι, φορείς και πολιτεία», ενώ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των εξετάσεων των αιτητών πολιτικών ασύλου και της άμεσης απόρριψης όσων πρόδηλα δεν πληρούν τα κριτήρια και επανέλαβε τη θέση του για σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Στο μεταξύ, ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε και την Πολυκλινική Παραλιμνίου «ΛΗΤΩ», το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» στο Παραλίμνι, ενώ σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Φρενάρους και Αχερίτου συζήτησε τοπικά θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την επικείμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως, μίλησε σε επαρχιακή συγκέντρωση της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, στον Πρωταρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας