Εξέφρασε πρόθεση για συνδιαμόρφωση εκλογικού προγράμματος με Οικολόγους ο Μαυρογιάννης

Την πρόθεση του για συνδιαμόρφωση του εκλογικού του προγράμματος με την πολύτιμη συμβολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, προκειμένου η πράσινη μετάβαση να διατρέχει οριζόντια όλους τους τομείς διακυβέρνησης, διατύπωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννης, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κινήματος, συζητήθηκαν διεξοδικά σειρά θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, αλλά και ζητημάτων που αφορούν κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης για προάσπιση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, με ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις γύρω από τη Xερσόνησο του Ακάμα.

Όπως αναφέρεται, κατά τον διάλογο που αναπτύχθηκε, διαπιστώθηκε μεγάλη σύγκλιση θέσεων, απόψεων και προτεραιοτήτων, όπως η ανάγκη για την πράσινη μετάβαση μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη που θα επιφέρει την ευημερία και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με το περιβάλλον.

Ο κ. Μαυρογιάννης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επανέλαβε τη θέση του για τη δημιουργία ενός Υφυπουργείου το οποίο θα έχει στις αρμοδιότητες του την προστασία του περιβάλλοντος, τα ζητήματα αειφορίας, πράσινης μετάβασης και της κλιματικής κρίσης με οριζόντιες αρμοδιότητες.

Επίσης, ο κ. Μαυρογιάννης, απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση και συμμαχία, σε κάθε πολίτη, που γνοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον του τόπου, όπως είπε, που οραματίζεται μία Κύπρο πράσινη, ευημερούσα, και που έχει ως προτεραιότητά του την επαναφορά του ήθους στην εξουσία, που θα υπηρετεί ανιδιοτελώς τη χώρα και τους πολίτες της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ