Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Υπεραγορές Παπαντωνίου: Private label προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες!

  06/10/2022 06:59
Υπεραγορές Παπαντωνίου: Private label προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες!

Υπεραγορές Παπαντωνίου: Private label προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες!

  06/10/2022 06:59

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου στεγάζονται κάτω από τις επωνυμίες «Διαλεκτό» για τρόφιμα και «Star» για χημικά προϊόντα και μη τρόφιμα. Έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στον καταναλωτή επιπρόσθετες επιλογές σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε χαμηλές τιμές. Περιλαμβάνουν προϊόντα εφάμιλλα ή/και ανώτερα των ηγετικών μαρκών σε ενδεχομένως τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς. Η δημιουργία και προώθηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας βασίζεται στον στρατηγικό σχεδιασμό προϊόντων και συσκευασιών, στις αγορές χωρίς μεσάζοντες και οικονομίες κλίμακας και στην επένδυση σε κέντρα διανομής και σύγχρονες τεχνολογίες.

Τα προϊόντα μας έχουν παρουσία σχεδόν σε όλες της κατηγορίες. Το μερίδιο τους στην κάθε κατηγορία κυμαίνεται από 10% μέχρι και  60%+.

4342083195044063 image

Γιατί τα προϊόντα private label είναι σημαντικά στο λιανεμπόριο;

Tα προϊόντα private label έχουν διεισδύσει για τα καλά στο λιανεμπόριο και αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Σε αντίθεση με το παρελθόν, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αναπόφευκτης αλλαγής της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών, το λιανεμπόριο επενδύει στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, στην ποιότητά τους, στην επιλογή των προμηθευτών και συνεργατών τους έτσι ώστε να τα χρησιμοποιούν ως πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι σημαντικά αφενός για το ίδιο το λιανεμπόριο γιατί η κάθε υπεραγορά διαφοροποιείται και δίνει το στίγμα της στην αγορά και αφετέρου για τον ίδιο τον καταναλωτή ο οποίος πια έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιοτικές επιλογές από μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Ο καταναλωτής μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Επιπρόσθετα, η προσφορά προϊόντων private label δημιουργεί μια μοναδική σχέση πιστότητας μεταξύ καταναλωτών και καταστήματος που δεν μπορούν τα επώνυμα προϊόντα να δημιουργήσουν καθώς είναι διαθέσιμα παντού.

4342083363210985 image

Πώς τα δικά σας προϊόντα private label διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό;

Η ιδιωτική ετικέτα Παπαντωνίου διαφοροποιείται αρχικά από την επωνυμία. Έχουμε επιλέξει διάφορες ομπρέλες όπως το ‘Διαλεκτό’ και το ‘Star’, για να ξεχωρίσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε τα δικά μας προϊόντα. Χρησιμοποιούμε ονομασίες οι οποίες μπορούν να ανάγονται σε επίπεδο τοπικής μάρκας. Από την αρχή, δεν έχουμε ακολουθήσει την λογική των 3 επιπέδων που είναι το οικονομικό, το κλασικό, και το πολυτελείας, αφού είναι κάτι που έχει ήδη αρχίσει να φθίνει τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε ένα επίπεδο, το οποίο εμπεριέχει τα πλεονεκτήματα όλων, δηλαδή τιμή, καθημερινή κάλυψη, ποιότητα, εμπειρία.

Συμμετέχουμε ενεργά σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των προϊόντων και των συσκευασιών. Έτσι, επιλέγουμε τα καλυτέρα συστατικά, αποφεύγουμε τα συντηρητικά και δεν μειώνουμε το κόστος με τεχνάσματα όπως τα μειωμένα γραμμάρια.

Επιπρόσθετα, διαθέτουμε και άλλες ιδιωτικές ετικέτες και μάρκες από το εξωτερικό με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στην Κύπρο.

Τέλος, προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε τιμές που πηγάζουν από τις ανάγκες του καταναλωτή και όχι με γνώμονα το κέρδος.

4342083541361843 image

Σε ποιες κατηγορίες έχουν παρουσία τα προϊόντα σας;

Η ιδιωτική μας ετικέτα έχει χιλιάδες κωδικούς σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Επίσης, διαθέτουμε εκατοντάδες άλλους κωδικούς σε άλλες ιδιωτικές ετικέτες και μάρκες αποκλειστικής χρήσης. Να σημειωθεί ότι τα μερίδια της ιδιωτικής ετικέτας από κατηγορία σε κατηγορία διαφοροποιούνται δραματικά. Για παράδειγμα σε κάποιες κατηγορίες το μερίδιο της ιδιωτικής ετικέτας ξεπερνά το 60%.

4342083702664809 image

Ποιο είναι το μέλλον των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στο κυπριακό λιανεμπόριο;

Η ιδιωτική ετικέτα στην Κύπρο αρχικά είχε κερδίσει ένα μερίδιο της αγοράς και ήταν σχετικά στάσιμη. Η ανάπτυξη μεριδίου ήρθε πρωτίστως από τη διεύρυνση κωδικολογίου. Ο πληθωρισμός των τελευταίων μηνών, όμως, έχει επηρεάσει ανοδικά την ιδιωτική ετικέτα και ο καταναλωτής ψάχνει για ποιοτικά προϊόντα σε πιο χαμηλές τιμές.

Συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κύπρος βρίσκεται σε χαμηλά. Αργά ή γρήγορα όμως θα ανέβουν οι αριθμοί και θα πλησιάσουν τα επίπεδα του εξωτερικού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση : Λεωφόρος Ελλάδος 1, 8020 Πάφος

Τηλέφωνο : +357 26 822222

Facebook : https://www.facebook.com/papantoniou.supermarkets/

Instagram : https://www.instagram.com/papantoniousupermarket/?hl=en

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας