Νέα δριμεία επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση-«Απαντούμε με προτάσεις, όχι επαίνους στην ακρίβεια»

Νέα δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ για την ακρίβεια, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους επαίνους και τα συγχαρητήρια που έδωσε ο ΔΗΣΥ, στον υπουργό Οικονομικών, για την αναβάθμιση της κυπριακής Οικονομίας από το S&P.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Eπιτίθεται σε ΔΗΣΥ και Αβέρωφ το ΑΚΕΛ-«Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών»

Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγω για νεοφιλελεύθερο δογματισμό από την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, ενώ σημειώνει ότι ως κόμμα απαντούν με προτάσεις για την ακρίβεια.

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, «μπροστά στην απραξία και την άρνηση των κυβερνώντων να υιοθετήσουν μέτρα κοινωνικής στήριξης για αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, το ΑΚΕΛ έγκαιρα κατέθεσε μέτρα για προστασία των πολιτών, των χαμηλομεσαίων στρωμάτων, των ευάλωτων ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σημειώνει ότι «δυστυχώς αντιμετωπίσαμε το νεοφιλελεύθερο δογματισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Για παράδειγμα στους νόμους που ψηφίσαμε πλειοψηφικά και ανέπεμψε ο κ. Αναστασιάδης, που περιλάμβαναν κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε πως η μείωση των φόρων θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών και των νοικοκυριών, θα αυξηθεί η κατανάλωση άρα και ο πληθωρισμός. Δήλωση – μνημείο κυνισμού και κοινωνικής αναλγησίας».

Τονίζει πως «την ώρα μάλιστα που από την τσέπη των πολιτών εισέπραξαν μόνο κατά τους πρώτους εφτά μήνες του 2022 €862εκ. επιπλέον έσοδα από φόρους λόγω της ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εισπράξει πέραν του €1δις. Προφανώς οι κυβερνώντες κάνουν μαξιλάρι, έρχονται εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίηση Πετρίδη για αναβάθμιση οικονομίας από S&P-Συγχαρητήρια από Αβέρωφ

Αύριο, συνεχίζει, «στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητηθεί εκ νέου πρόταση νόμου που καταθέσαμε προ καιρού ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, με στόχο την απόκτηση προσιτής στέγης από νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, η οποία καθορίζει ανώτατα όρια στην αξία της κατοικίας, προκειμένου αυτή να υπόκειται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%».

Επισημαίνει ακόμα ότι «παράλληλα προχωρούμε στην ολοκλήρωση της πρότασης μας για φορολόγηση των απροσδόκητων υπερκερδών ως αποτέλεσμα της ακρίβειας, με στόχο τα έσοδα να επιστραφούν στοχευμένα στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία».

Καταλήγοντας αναφέρει πως «έτσι αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ την πολιτική, να δρούμε προς όφελος των πολλών. Όχι να μοιράζουμε συγχαρητήρια, όπως κάνουν οι κυβερνώντες, την ώρα που οι πολίτες φτωχοποιούνται και δυσπραγούν».

Δειτε Επισης

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.