Βγαίνει μπροστά και ο Πιττάτζης-Προκαλεί την Κυβέρνηση με… πληρεξούσια

Ενοχλημένος από τις αναφορές στο περιβόητο βίντεο του Al Jazeera εμφανίζεται ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης, ο οποίος, μάλιστα, προκαλεί ευθέως την Κυβέρνηση να υποβληθεί στον ίδιο έλεγχο που πέρασε ο ίδιος «και να φανεί ποιοι και αν τα έπαιρναν ή τα έδιναν και ποιοι όχι».  

Απευθυνόμενος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στρέφει τα πυρά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οικογένειά του και στους Υπουργούς, υποστηρίζοντας ότι  στόχος του Al Jazeera ήταν αυτοί και όχι ο ίδιος, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι το δικό του γραφείο εκπροσώπησε μόνο δέκα από τα 7,200 διαβατήρια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «οποτεδήποτε γίνεται συζήτηση για τα Διαβατήρια, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το βίντεο του Al Jazeera ως υπεράσπιση. Συνεπώς κύριοι σας προκαλώ. Αφού είστε καθαροί, δώστε παρόμοια πληρεξούσια όπως αυτά που έδωσα εγώ. Εσείς, ο Πρόεδρός σας, τα μέλη της οικογένειάς του, οι Υπουργοί σας και οι διορισμένοι εξ υμών αξιωματούχοι. Να μετρηθούμε όλοι στην πραγματική και όχι την τηλεοπτική αρένα. Στην ουσία και όχι στο Κολοσσαίο. Και να φανεί ποιοι και αν τα «έπαιρναν» ή τα «έδιναν» και ποιοι όχι. Ποιοι απλά τα «είπαν» και ποιοι τα έκαμναν».

Ο κ. Πιττάτζης αναφέρει, ακολούθως, πως «εγώ κύριοι ελέγχθηκα από τους πάντες. Δεν μου καταλογίστηκε και δεν εντοπίστηκε ούτε και μια παράνομη συναλλαγή. Ούτε και ένα ευρώ μίζας, δωροδοκίας. Ούτε και ένα σεντ ξεπλύματος παράνομου χρήματος».

Διερωτήθηκε, δε, αν «μπορείτε και εσείς να δώσετε παρόμοια πληρεξούσια; Γιατί όποιος πιάνει στο στόμα του το Al Jazeera τον προκαλώ να δώσει στη πολιτεία αντίστοιχα πληρεξούσια. Διευκρινίζω ότι αντίστοιχα πληρεξούσια έδωσα και εκ μέρους της εταιρείας αλλά και της γυναίκας μου. Τολμάτε και εσείς; Σας προκαλώ. Διαφορετικά την καραμέλα του Al Jazeera για να καλύψετε τις παρατυπίες σας, αφήστε την. Το γραφείο μας εκπροσώπησε 10 απο τα 7200 διαβατήρια. Τα άλλα δεν έχουν όνομα;».

 

 

«Γιατί στόχος του Al Jazeera δεν ήμουν εγώ. Τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς σας ήθελαν και επέμεναν να δουν οι υπο-κάλυψη δημοσιογράφοι. Γιατί άραγε;», κατέληξε ο κ. Πιττάτζης, ο οποίος ανήρτησε, μάλιστα, αντίγραφα των πληρεξουσίων που έδωσε για να τον ερευνήσουν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, καθώς και οι Μυρωνας Νικολάτος, Κυριάκος Κυριάκου, Παύλος Ιωάννου και Δήμητρα Καλογήρου, που αποτελούσαν την Ερευνητική Επιτροπή για το θέμα των διαβατηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού