Προανήγγειλε συμφωνία με το Κονγκό για επαναπατρισμό μεταναστών ο Αβέρωφ

Σημαντικές εξελίξεις φαίνεται να φέρνει η διεθνής πρωτοβουλία Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου για το μεταναστευτικό. Ο κ. Νεοφύτου βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου και είχε συναντήσεις σε πολιτειακό και κυβερνητικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, Πρέσβη Zenon Mukongo και τον Kinuani Kamitatu Massamba, ειδικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας Felix Tshiekedi.  

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε για τις συναντήσεις που είχε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πως, «η μετανάστευση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Γι’ αυτό και ξεκινώ διεθνή πρωτοβουλία. Είμαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συναντήθηκα με αξιωματούχους της χώρας για μια συμφωνία επαναπατρισμού πολιτών της που μένουν στην Κύπρο, επιλύοντας ένα ανθρωπιστικό ζήτημα».

Συμφωνία, πρόσθεσε, «που με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών, εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί για το καλό της χώρας μας. Πρώτο βήμα: η μετεγκατάσταση αυτών των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για να υπερβεί η χώρα μου με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά της».

  

  

  

  

 

 

 

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο άνθρωπος με τα όμορφα αλλά κούφια λόγια»

Σημαντικές χαρακτήρισε τις επαφές του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου για το μεταναστευτικό και την πρωτοβουλία του να μεταβεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κόνγκο,  ο ΔΗΣΥ.

Την ίδια ώρα απαντά στην κριτική που δέχθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας τονίζοντας πως «ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο άνθρωπος με τα όμορφα αλλά κούφια λόγια».

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως  «υπάρχουν οι πολιτικοί των διαπιστώσεων και οι πολιτικοί των πρωτοβουλιών. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι από τους δεύτερους. Γιατί επιζητεί λύσεις και αποτελέσματα. Η συνάντησή του με αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την επιστροφή παράνομων μεταναστών ανοίγει το δρόμο της λύσης σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Οι σημαντικές επαφές  του Αβέρωφ Νεοφύτου, παράλληλα με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών, ελπίζουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα σύντομα. Αλλά και να διευρυνθεί σε άλλες χώρες ώστε να περιλάβει την πλειοψηφία ων παράτυπων μεταναστών. Η εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία αποτελεί μέρος ενός ακήρυκτου, υβριδικού πολέμου για την αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επίσης αναφέρει πως, «είναι στρουθοκαμηλισμός να μην αναγνωρίζει κάποιος το οργανωμένο σχέδιο που εκτελείται με στόχο την αμαύρωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την κοινωνική αποσταθεροποίηση, την αναταραχή και τον εσωτερικό διχασμό. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο άνθρωπος με τα όμορφα αλλά κούφια λόγια. Δεν είναι αυτός που θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας τα πάντα από την Ευρώπη. Με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό αναλαμβάνει δράση ώστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης».

Τέλος σημειώνει ότι ο κος Νεοφύτου «αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά μας και να οδηγήσει τους συμπολίτες μας στο αύριο που αξίζουν».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη