Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβεβαιώνει υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους η Λευκωσία-Δεν παραβίασε τη ΝΟΤΑΜ

  18/08/2022 18:48
Επιβεβαιώνει υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους η Λευκωσία-Δεν παραβίασε τη ΝΟΤΑΜ

Επιβεβαιώνει υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους η Λευκωσία-Δεν παραβίασε τη ΝΟΤΑΜ

  18/08/2022 18:48

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος που πέταξε εντός του FIR Λευκωσίας, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης στο Eurocontrol, το οποίο και τήρησε και δεν παραβίασε τη NOTAM που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για 5 ναυτικά μίλια και 3 χιλιάδες μέτρα ύψος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα πρόκληση Τούρκων-Υπερπτήση αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ

H πηγή, είχε κληθεί να σχολιάσει ρεπορτάζ του MEGA σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer, το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Αυτό το αεροπλάνο κατέθεσε σχέδιο πτήσης στο Eurocontrol, το οποίο τήρησε. Eπίσης, δεν παραβίασε τη NOTAM που είχαμε εκδώσει για 5 ναυτικά μίλια και 3 χιλιάδες μέτρα ύψος. Πέταξε στις 29 χιλιάδες μέτρα ύψος», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα στρατιωτικό-κατασκοπευτικό αεροπλάνο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του FIR Λευκωσίας, η ίδια πηγή είπε πως "βεβαίως και τίθεται θέμα FIR", όπως τίθεται και για τις παραβιάσεις που σημειώνονται καθημερινά από τις πτήσεις που γίνονται από και προς τα κατεχόμενα.

Προηγουμένως, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ελλαδικό μέσο, το τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο μάλιστα που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το τουρκικό αεροσκάφος, σημείωνε, έφτασε μέχρι και τα 4.500 πόδια διενεργώντας αυτοψία στον χώρο.

Η πτήση είχε καταγραφεί από τα ραντάρ της κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της ελληνικής Αεροπορίας που παρακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους, καθώς λίγο αργότερα πέρασε και νότια του Καστελόριζου, και έπειτα στο FIR της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρακολουθεί την εξομάλυνση των τουρκοισραηλινών σχέσεων η Κύπρος-Δεν επηρεάζει

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας