Πυρά σε Κυβέρνηση για ακρίβεια από ΑΚΕΛ, υπενθυμίζει την χρεοκοπία το Προεδρικό

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με αφορμή την ακρίβεια και την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, για τη διπλή νομοθεσία που αφορά τη μείωση ΦΠΑ, καυσίμων και ρεύματος.   

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «είναι καλά γνωστό σε όλους μας ποιος περιφρόνησε τους πολίτες, οι οποίοι με τις οικονομικές πολιτικές του ΑΚΕΛ κατέληξαν στη φτώχεια και την ανέχεια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε το πράσινο ο Σαββίδης, στο Ανώτατο ο Πρόεδρος για καύσιμα, ΦΠΑ και ρεύμα

Προσθέτοντας ότι «είναι, επίσης, ευρέως γνωστό πως η Κυβέρνηση εφάρμοσε μια σειρά μέτρων με δαπάνη ύψους 350 εκατομμύρια ευρώ που καλύπτουν όλα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στους πιο ευάλωτους».

Παράλληλα, ο Μάριος Πελεκάνος υπέδειξε πως «καλά γνωστές είναι και οι με βάση τις στατιστικές, οικονομικές επιδόσεις που παρέδωσε το ΑΚΕΛ τις οποίες εύκολα μπορεί κάποιος να συγκρίνει με τις σημερινές που από μόνες τους δίνουν αποστομωτική απάντηση και καταρρίπτουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα».

Νωρίτερα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, τόνισε πως Κυβέρνηση εμποδίζει με κάθε τρόπο την ανακούφιση της κοινωνίας, προσθέτοντας πως αυτό γίνεται την ώρα που τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμούς φωτιά για το ρεύμα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, η επιλογή του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο για τους νόμους που μειώνουν το ΦΠΑ στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό δεν προκαλεί έκπληξη, προσθέτοντας πως «επιβεβαιώνει την περιφρόνηση της κυβέρνησης Συναγερμού για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά, εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευάλωτες ομάδες. Νομοθεσίες που παραγγέλλουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προωθούνται με διαδικασίες εξπρές και επιβάλλονται ετσιθελικά. Νομοθεσίες που ανακουφίζουν την κοινωνία, προσκρούουν στις αναπομπές και τις αναφορές της ίδιας της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα για πιθανές αναπομπές έριξε ο Πρόεδρος

Όπως σημείωσε παράλληλα, «δεν φτάνει που η κυβέρνηση Συναγερμού δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα για την ακρίβεια, εμποδίζει και εκείνα τα μέτρα που πήρε η πλειοψηφία της Βουλής. Δεν φτάνει που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις δυσβάσταχτες τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα επειδή δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τώρα φορτώνουν στο λαό τις αυξήσεις και με ταξική αναισθησία γυρίζουν την πλάτη. Δεν είναι τυχαίο που αποφεύγουν να συζητήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των εταιριών ενέργειας». 

Καταλύοντας ο Γιώργος Κουκουμάς τόνισε ότι «το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να σταματήσει να καταθέτει προτάσεις και να διεκδικεί μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας και στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που βλέπει το βιοτικό της επίπεδο να ροκανίζεται μέρα με τη μέρα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοταχώς προς το Ανώτατο οι Νόμοι για ρεύμα και καύσιμα-Βουτιά στις τιμές

 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές