Τ. Βίλιερς: Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς κάνει έκκληση για απελευθέρωση και δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο, λέγοντας ότι είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν ακόμη στην Κύπρο. 

Σε ανακοίνωσή της, η Συντηρητική βουλευτής του Chipping Barnet αναφέρει ότι «ζητώ την απελευθέρωση και τη δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο. Είναι βαθύτατα άδικο η Αμμόχωστος και το ένα τρίτο της Κύπρου να παραμένουν κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα».

Σημειώνει ότι πριν από 48 χρόνια, στη δεύτερη φάση της εισβολής της στην Κύπρο, η Τουρκία έλαβε  τον έλεγχο του 38% του νησιού και υπογραμμίζει ότι  "είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα στρατεύματά της παραμένουν ακόμη εκεί".

"Πολλές φορές έχω συναντηθεί με ψηφοφόρους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αμμόχωστο το 1974. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, εξακολουθούν να στερούνται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους και να τους εμποδίζουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γνωρίζω ότι το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλο πόνο" αναφέρει. 

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Βίλιερς εκφράζει ανησυχία λέγοντας ότι αυτή εντείνεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του Τούρκου Προέδρου να ανοίξει περιοχές στην Αμμόχωστο, συμπεριλαμβανομένου τμήματος της παραλίας.

Αυτό, επισημαίνει, είναι αντίθετο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα καταστήσει την αναζήτηση μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων ακόμη πιο δύσκολη.

Καταλήγοντας, η Βρετανίδα βουλευτής λέει ότι καταδίκασε όσα συνέβησαν και εκφράζει αλληλεγγύη στους ψηφοφόρους της περιοχής της που κατάγονται από την Αμμόχωστο και αγωνίζονται για την ελευθερία της πόλης τους.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας