Τ. Βίλιερς: Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς κάνει έκκληση για απελευθέρωση και δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο, λέγοντας ότι είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν ακόμη στην Κύπρο. 

Σε ανακοίνωσή της, η Συντηρητική βουλευτής του Chipping Barnet αναφέρει ότι «ζητώ την απελευθέρωση και τη δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο. Είναι βαθύτατα άδικο η Αμμόχωστος και το ένα τρίτο της Κύπρου να παραμένουν κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα».

Σημειώνει ότι πριν από 48 χρόνια, στη δεύτερη φάση της εισβολής της στην Κύπρο, η Τουρκία έλαβε  τον έλεγχο του 38% του νησιού και υπογραμμίζει ότι  "είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα στρατεύματά της παραμένουν ακόμη εκεί".

"Πολλές φορές έχω συναντηθεί με ψηφοφόρους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αμμόχωστο το 1974. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, εξακολουθούν να στερούνται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους και να τους εμποδίζουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γνωρίζω ότι το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλο πόνο" αναφέρει. 

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Βίλιερς εκφράζει ανησυχία λέγοντας ότι αυτή εντείνεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του Τούρκου Προέδρου να ανοίξει περιοχές στην Αμμόχωστο, συμπεριλαμβανομένου τμήματος της παραλίας.

Αυτό, επισημαίνει, είναι αντίθετο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα καταστήσει την αναζήτηση μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων ακόμη πιο δύσκολη.

Καταλήγοντας, η Βρετανίδα βουλευτής λέει ότι καταδίκασε όσα συνέβησαν και εκφράζει αλληλεγγύη στους ψηφοφόρους της περιοχής της που κατάγονται από την Αμμόχωστο και αγωνίζονται για την ελευθερία της πόλης τους.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί