Δευτέρα 3 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τ. Βίλιερς: Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο

  12/08/2022 18:19
Τ. Βίλιερς: Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο

Τ. Βίλιερς: Απαράδεκτο τα τουρκικά στρατεύματα να είναι ακόμη στην Κύπρο

  12/08/2022 18:19

Η Βρετανίδα βουλευτής Τερέζα Βίλιερς κάνει έκκληση για απελευθέρωση και δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο, λέγοντας ότι είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν ακόμη στην Κύπρο. 

Σε ανακοίνωσή της, η Συντηρητική βουλευτής του Chipping Barnet αναφέρει ότι «ζητώ την απελευθέρωση και τη δικαιοσύνη για την Αμμόχωστο. Είναι βαθύτατα άδικο η Αμμόχωστος και το ένα τρίτο της Κύπρου να παραμένουν κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα».

Σημειώνει ότι πριν από 48 χρόνια, στη δεύτερη φάση της εισβολής της στην Κύπρο, η Τουρκία έλαβε  τον έλεγχο του 38% του νησιού και υπογραμμίζει ότι  "είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι τα στρατεύματά της παραμένουν ακόμη εκεί".

"Πολλές φορές έχω συναντηθεί με ψηφοφόρους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αμμόχωστο το 1974. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, εξακολουθούν να στερούνται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους και να τους εμποδίζουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γνωρίζω ότι το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλο πόνο" αναφέρει. 

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Βίλιερς εκφράζει ανησυχία λέγοντας ότι αυτή εντείνεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του Τούρκου Προέδρου να ανοίξει περιοχές στην Αμμόχωστο, συμπεριλαμβανομένου τμήματος της παραλίας.

Αυτό, επισημαίνει, είναι αντίθετο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα καταστήσει την αναζήτηση μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων ακόμη πιο δύσκολη.

Καταλήγοντας, η Βρετανίδα βουλευτής λέει ότι καταδίκασε όσα συνέβησαν και εκφράζει αλληλεγγύη στους ψηφοφόρους της περιοχής της που κατάγονται από την Αμμόχωστο και αγωνίζονται για την ελευθερία της πόλης τους.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας