Οι διμερείς σχέσεις άμυνας και ασφάλειας στο επίκεντρο συνάντησης Πετρίδη-Γκάντς

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, η υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, η εξελισσόμενη συνεργασία στους εξοπλισμούς, η τριμερής συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, η συνεχιζόμενη ένταση στην περιοχή, καθώς και οι τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντς, την Πέμπτ,η στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πετρίδης καταδίκασε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τις τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα, ενώ εξέφρασε βαθιά λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες και τους τραυματίες, χαιρετίζοντας θερμά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και σημειώνοντας τον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση.

Συμπληρώνεται πως ο Υπουργός Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κράτους του Ισραήλ, κατά την οποία συζήτησαν θέματα συνεργασίας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ μετά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πανάγιο Τάφο συναντήθηκε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και γενικότερα τον Ελληνισμό.

Τέλος, σημειώνεται πως στο περιθώριο των συναντήσεων ο κ. Πετρίδης μετέβη στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, και ακολούθως στο Συμμαχικό Κοιμητήριο στην πόλη Ράμλα, όπου απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές στους 11 Κύπριους πεσόντες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρίσκονται θαμμένοι εκεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς