Τρίτη 27 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στήνουν στην σέντρα τον Τατάρ στα κατεχόμενα-Μήνυση από την «ομοσπονδία» ποδοσφαίρου

  11/08/2022 15:43
Στήνουν στην σέντρα τον Τατάρ στα κατεχόμενα-Μήνυση από την «ομοσπονδία» ποδοσφαίρου

Στήνουν στην σέντρα τον Τατάρ στα κατεχόμενα-Μήνυση από την «ομοσπονδία» ποδοσφαίρου

  11/08/2022 15:43

Αγωγή εναντίον του Ερσίν Τατάρ καταθέτει η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, για συκοφαντική δυσφήμιση της «ομοσπονδίας» και του «Προέδρου» της, Χασάν Σέρτογλου.

Αφορμή ήταν η σκληρή αντιπαράθεση Τατάρ – Σέρτογλου για τη συμμετοχή του Τ/κ ηγέτη στην τελετή έναρξης των 5ων αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στην Τουρκία, με πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν, όπου όμως δεν συμμετείχαν Τ/κ αθλητές, καθώς το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε, παρ’ ότι είναι παρατηρητής στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, όπου υπάγονται οι αγώνες.

Ο Χασάν Σέρτογλου είχε επικρίνει τον κ. Τατάρ γιατί θα μετείχε σε μια τελετή αγώνων από όπου οι Τ/κ νέοι θα απουσίαζαν και ανέφερε ότι ο Τ/κ ηγέτης εκεί «δεν εκπροσωπεί την οικογένεια του ποδοσφαίρου. Σημειωτέον ότι παρόμοια δήλωση έκανε και ο Πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας.

Στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της τ/κ «ομοσπονδίας» ποδοσφαίρου αναφέρεται ότι η αγωγή αφορά τη δυσκοφανική δυσφήμιση που προκύπτει από τις απαντητικές δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ στον κ. Σέρτογλου.

Μιλώντας στο αγγλόγλωσσο κανάλι της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TGRT ο Ερσίν Τατάρ διερωτήθηκε ποιος είναι αυτός που τον αμφισβητεί και δηλώνει ότι δεν τον εκπροσωπεί ο ίδιος ως Τ/κ ηγέτης, εφόσον έχει εκλεγεί (ως ηγέτης της κοινότητας) και είναι ένα με τον «λαό». «Ποιος είσαι εσύ; Ποιες εκλογές κέρδισες; Τι εκλογές κέρδισες και θα βγεις να μου μιλήσεις έτσι;», είπε.

Άφησε αιχμές εναντίον του Χασάν Σέρτογλου ότι θέλησε να κάνει «μπάλωμα» την τ/κ ομοσπονδία «που ίδρυσαν οι μουτζαχεντίν μας» στην ε/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ατιμία», an;efere.

Ο Χασάν Σέρτογλου είχε απαντήσει στον Ερσίν Τατάρ καλώντας τον να μην κρύβεται "πίσω από την σημαία και την Τουρκία πια. Άδικα προσπαθείς να καταδείξεις ως εχθρό της Τουρκίας εμένα. Το θέμα δεν είναι ούτε ο Τατάρ ούτε ο Σέρτογλου. Το θέμα είναι οι νέοι, το θέμα είναι το μέλλον των Τ/κ». Υπέδειξε μάλιστα στον Τ/κ ηγέτη ότι στην τελευταία εκλογική συνέλευση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αυτός επανεκλέγηκε με 31 ψήφους από τα 32 μέλη της ομοσπονδίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας