Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πληροφορίες για εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6

  05/08/2022 08:54
Πληροφορίες για εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6

Πληροφορίες για εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6

  05/08/2022 08:54

Μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου εντοπίστηκε στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, ανακάλυψε η κοινοπραξία ΕΝΙ/ΤΟΤΑL, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αυτά είναι τα πιθανά σημεία της γεώτρησης»-Τι ισχυρίζονται Τούρκοι τεχνοκράτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλήθεια, υπάρχουν θετικές ενδείξεις για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, δίπλα από τον εντοπισμό του νέου κοιτάσματος. Στο συγκεκριμένο τεμάχιο, το 2018 ανακαλύφθηκε το κοίτασμα «Καλυψώ», με τη γεώτρηση να ξεπερνά τα 3800 μέτρα, με εκτεταμένη στήλη καθαρού και εξαιρετικής ποιότητας φυσικού αερίου σε διάφορα πετρώματα, με την ΕΝΙ να ανακοινώνει πως το κοίτασμα βρίσκεται σε πλήρη συσχετισμό με το μοντέλο τύπου Ζορ.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα , αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εργασίες της συγκεκριμένης ερευνητικής γεώτρησης θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε, τονίζοντας, ότι πρώτα ανακοινώνει η εταιρεία και μετά το Υπουργείο Ενέργειας για τέτοια θέματα. «Εγώ μέχρι στιγμής δεν ενημερώθηκα».

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα από τα οικόπεδα που επέλεξαν οι Τούρκοι για να κάνουν γεωτρήσεις και ευχήθηκε να μην επηρεάσουν τις εργασίες της ΕΝΙ/ΤΟΤΑL. «Υπάρχουν επτά πιθανά σημεία. Το ένα είναι εκτός της ΑΟΖ και τα υπόλοιπα έξι εντός της ΑΟΖ. Τρία από αυτά είναι σε περιοχές που θεωρεί η Τουρκία ότι ανήκουν στη δική της υφαλοκρηπίδα και τα άλλα τρία που αδειδοτήθηκαν στην εταιρεία τουρκικών πετρελαίων, από το ψευδοκράτος, ανήκουν σε αδειοδοτημένα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας