Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δηλώνει δικαιωμένο το Προεδρικό για τα πρακτικά-«Καταγράφει τα αληθινά γεγονότα»

  01/08/2022 10:16
Δηλώνει δικαιωμένο το Προεδρικό για τα πρακτικά-«Καταγράφει τα αληθινά γεγονότα»

Δηλώνει δικαιωμένο το Προεδρικό για τα πρακτικά-«Καταγράφει τα αληθινά γεγονότα»

  01/08/2022 10:16

Δικαιωμένο, δηλώνει το Προεδρικό, σε σχέση με το τι έγινε και τι δεν έγινε στο Κρανς Μοντάνα, μετά τη δημοσίευση, χθες Κυριακή στον Τύπο, μέρος των πρακτικών. «Τα πρακτικά που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα O Φιλελεύθερος επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.  

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσίευση των εν λόγω πρακτικών, έρχονται στον απόηχο της συζήτησης που ξεκίνησε για ακόμα μια φορά, για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει για την αποχώρηση της κυπριακής αντιπροσωπείας από το Μοντ Πελεράν και το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο που έφερε στο φως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου ουσιαστικά αποτελεί ένα πρακτικό των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο περιγράφει όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του Έιντε με τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών στις τέσσερις Ιουλίου του 2017 και καταρρίπτει το αφήγημα για το αν το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα. 

«Χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν», σημειώνει ο Μάριος Πελεκάνος, «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας». 

«Δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας. Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας