Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πρόεδρο, Κασουλίδη και υποψήφιους

  27/07/2022 11:57
Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πρόεδρο, Κασουλίδη και υποψήφιους

Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πρόεδρο, Κασουλίδη και υποψήφιους

  27/07/2022 11:57

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.  

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Μακαριώτατο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β' και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ακολούθως θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Επικεφαλής των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία.

Στις 13:00 θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, περί ώρα 13:20.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών.

Αναμένεται δε να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό - εν όψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα ΕΕ και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις, διαδοχικά, με τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας