Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε η έρευνα Ελεγκτή για ΚΕΠ-Στη δημοσιότητα μετά τον δεκαπενταύγουστο

  25/07/2022 13:07
Ολοκληρώθηκε η έρευνα Ελεγκτή για ΚΕΠ-Στη δημοσιότητα μετά τον δεκαπενταύγουστο

Ολοκληρώθηκε η έρευνα Ελεγκτή για ΚΕΠ-Στη δημοσιότητα μετά τον δεκαπενταύγουστο

  25/07/2022 13:07

Μετά τον δεκαπενταύγουστο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα χρυσά διαβατήρια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριο Πετρίδη, η έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα και μετά από τη σχετική έγκριση που αναμένεται να λάβει από τη διευθυντική ομάδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα δοθεί στη δημοσιότητα.   

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα ο κ Πετρίδης, υπέδειξε πως η έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ευρήματα, που θα εκπλήξουν αλλά όχι ευχάριστα, ενώ σημείωσε πως επιβεβαιώνει και ευρήματα που είχαν εντοπισθεί στις προηγούμενες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. 

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καθυστέρησε να ξεκινήσει με τη γνωστή διαμάχη μεταξύ Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη μια και Υπουργείου Εσωτερικών και Νομικής Υπηρεσίας από την άλλη. Υπενθυμίζεται ότι με γνωμάτευση του ο Γενικός Εισαγγελέας, έδινε οδηγίες στον Νίκο Νουρή, όπως μην παραδώσει τους φάκελους των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία, πριν την ολοκλήρωση της έρευνας από την Επιτροπή Νικολάτου. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, είδε οριζόντια όλες τις σχεδόν 3500 παραχωρήσεις διαβατηρίων, ελέγχοντας για την κάθε μια ξεχωριστά, την πορεία της, από τα σημειώματα που ετοίμαζε το Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τις εκθέσεις που παρουσιάζονταν στο Υπουργικό και τις εγκρίσεις που δίνονταν. 

Ο κ. Πετρίδης έδωσε μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει, υποδεικνύνοντας πως η έκθεση καταγράφει, αδυναμίες, ελλείψεις και τρύπες στο σύστημα με μη ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα στοιχεία περιπτώσεων που επρόκειτο για εικονικές πράξεις. «Έχουμε στοιχεία για πωλητήρια έγγραφα που ήταν σε ισχύ και η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε στοιχεία και για τον ΦΠΑ που έχει απωλέσει η Δημοκρατία καθώς οι επενδυτές πλήρωναν ΦΠΑ 5% αντί 19% και είχαμε αποκρύψει στοιχεία από την ΕΕ», υπενθύμισε ο κ. Πετρίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας