Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια για στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

  23/07/2022 13:42
Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια για στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια για στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

  23/07/2022 13:42

Η Κυβέρνηση στήριξε τους αγρότες με 50 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο οποίος παρευρέθηκε στο 2ο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή στο Λιοπέτρι.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής σημείωσε ότι, αν και ο γεωργικός τομέας αντιπροσωπεύει, σε αριθμούς, ένα μικρό μέρος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Κύπρου, εντούτοις ασκεί σημαντική επίδραση στους άλλους τομείς της οικονομίας, πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

"Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στήριξε την αγροτική δραστηριότητα και τους αγρότες μας με ποσά που πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο Υπουργός Γεωργίας, προσθέτοντας ότι από το 2014 που έχει αρχίσει η τρέχουσα περίοδος υλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μέχρι και φέτος που τελειώνει η μεταβατική της περίοδος, θα έχουν παραχωρηθεί στοχευμένα στον αγροτικό μας κόσμο συνολικά πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ, από ευρωπαϊκά και από εθνικά κονδύλια. Ειδικά για τη μεταβατική περίοδο 2021-22, έχουν σχεδιαστεί προγράμματα και μέτρα στήριξης, ο προϋπολογισμός των οποίων πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, επεσήμανε ο κ. Καδής, επεκτείναμε τις δράσεις αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της λειτουργίας του αγροτικού τομέα. "Η μεταρρύθμιση του τομέα της διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική παραγωγή, καθώς και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών προς όφελος των αγροτών, είναι μόνο μερικές από αυτές", σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι η κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης αποτελεί συλλογική επιτυχία, ενώ σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η καταχώριση και άλλων αγροτικών μας προϊόντων στους καταλόγους γεωγραφικών ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς την ίδια κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, το Υπουργείο δημιούργησε νομοσχέδιο για την καθιέρωση της απονομής Κυπριακού Σήματος σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του τόπου μας, κατέληξε ο κ. Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας