Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια για στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση στήριξε τους αγρότες με 50 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο οποίος παρευρέθηκε στο 2ο Φεστιβάλ Καρότου την Παρασκευή στο Λιοπέτρι.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής σημείωσε ότι, αν και ο γεωργικός τομέας αντιπροσωπεύει, σε αριθμούς, ένα μικρό μέρος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Κύπρου, εντούτοις ασκεί σημαντική επίδραση στους άλλους τομείς της οικονομίας, πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

"Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στήριξε την αγροτική δραστηριότητα και τους αγρότες μας με ποσά που πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο Υπουργός Γεωργίας, προσθέτοντας ότι από το 2014 που έχει αρχίσει η τρέχουσα περίοδος υλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μέχρι και φέτος που τελειώνει η μεταβατική της περίοδος, θα έχουν παραχωρηθεί στοχευμένα στον αγροτικό μας κόσμο συνολικά πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ, από ευρωπαϊκά και από εθνικά κονδύλια. Ειδικά για τη μεταβατική περίοδο 2021-22, έχουν σχεδιαστεί προγράμματα και μέτρα στήριξης, ο προϋπολογισμός των οποίων πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, επεσήμανε ο κ. Καδής, επεκτείναμε τις δράσεις αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της λειτουργίας του αγροτικού τομέα. "Η μεταρρύθμιση του τομέα της διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική παραγωγή, καθώς και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών προς όφελος των αγροτών, είναι μόνο μερικές από αυτές", σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι η κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης αποτελεί συλλογική επιτυχία, ενώ σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η καταχώριση και άλλων αγροτικών μας προϊόντων στους καταλόγους γεωγραφικών ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς την ίδια κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, το Υπουργείο δημιούργησε νομοσχέδιο για την καθιέρωση της απονομής Κυπριακού Σήματος σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του τόπου μας, κατέληξε ο κ. Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία