Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εξυμνεί τον Ερντογάν για τη συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για τα σιτηρά ο Τατάρ

  23/07/2022 12:59
Εξυμνεί τον Ερντογάν για τη συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για τα σιτηρά ο Τατάρ

Εξυμνεί τον Ερντογάν για τη συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για τα σιτηρά ο Τατάρ

  23/07/2022 12:59

Τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προεξέχοντος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη ο Ερσίν Τατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν για τα σιτηρά, αλλά δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι αυτή δεν αφορά μόνο την περιοχή, αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο.

«Χαιρετίζω την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας αποστολής σιτηρών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων χωρών, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μετά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν υπό τη μεσολάβηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και των ΗΕ». Η συμφωνία επιτεύχθη, συνέχισε, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας, της επιμονής και της αποφασιστικότητας του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Λόγω της υπέρμετρης αύξησης των τιμών, απότοκο της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πείνας και η ανθρωπιστική διάσταση αυτής της συμφωνίας, μας δείχνει πόσο σημαντική είναι, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Η συμφωνία που επιτεύχθη με την αποφασιστικότητα και της Τουρκίας, έχει και πολιτική διάσταση, θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, κατέληξε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουκρανία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας