Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι-Προανήγγειλαν αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να μην βρίσκεται στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της Εισβολής, ωστόσο φρόντισε να φρόντισε για να στείλει τα ανάλογα μηνύματα, κάνοντας λόγο για «επίτευξη μόνιμης λύσης», η οποία σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο θα είναι δυνατή με ένα πλαίσιο βασισμένο με τις πραγματικότητες επί του εδάφους.    

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε συγχαρητήριο του τηλεγράφημα προς τον κατοχικό ηγέτη, σημειώνει πως μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα, το ίσο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εθνική μας τραγωδία το 2022…

Αναφερόμενος στους Ελληνοκύπριους, υποδεικνύει πως στηρίζει τις προτάσεις για συνεργασία, με τρόπο όμως ότι θα ωελήσεις και τους δύο λαούς. Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων, «για να εξαλειφθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα φτάσει στο ευημερούν μέλλον που του αξίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισε τα προεόρτια για τη μαύρη επέτειο ο Τατάρ-Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων

Οι δηλώσεις Οκτάι

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Φουάτ Οκτάι προέβη σε δηλώσεις, συνεχίζοντας το τουρκικό παραλήρημα. Όπως είπε,  η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, θα πρέπει να διασφαλιστούν στις διαπραγματεύσεις. «Αυτή είναι η μόνη λύση. Στο δρόμο προς τη λύση και στο ταξίδι της ανάπτυξης, στεκόμαστε στο πλευρό της ΤΔΒΚ , θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο», είπε.

Ο Οκτάι αποκάλυψε πως στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στον οποίο συμμετέχουν χώρες όπως το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν, «θα δούμε και τη σημαία του ψευδοκράτους». Τέτοια βήματα, είπε, «θα συνεχιστούν στη διεθνή σκηνή και καμία απομόνωση ή εμπάργκο δεν θα σταθεί εμπόδιο στους Τουρκοκυπρίους. Αρκεί να διασφαλίζεται η ενότητα, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η σταθερότητα. Η ανάπτυξη της ΤΔΒΚ θα συνεχιστεί αδιάκοπα», είπε.

Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν τον Οκτάι να ανακοινώνει τις επόμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αυτές στην ομιλία του.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»