Έξαλλος ο Αβέρωφ με την αντιπολίτευση-«Κανεί τα υπονοούμενα, ας μιλήσουμε σοβαρά»

Με έντονο ύφος απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του, από τους πολιτικούς του αντίπαλους, για τα περί οικονομίας, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κατά την τελευταία Ολομέλεια της Βουλής, πριν την διακοπή των εργασιών για το καλοκαίρι, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, παρουσιάστηκε έντονα ενοχλημένος, για τις επικρίσεις και τα πυρά που δέχθηκε το κόμμα του, αλλά και η Κυβέρνηση, όσον αφορά στην οικονομία και ο κ. Νεοφύτου, θέλησε να απαντήσει στα όσα τους καταλογίζουν τα υπόλοιπα κόμματα.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία και τα υπονοούμενα που ακούμε και στις λαϊκές οργανώσεις. Μας κάνατε ιδιοκτήτες της Altamira, της Pimco, της Themis γίναμε δισεκατομμυριούχοι. Ας μιλήσουμε σοβαρά. Κανεί τα υπονοούμενα, ας μιλήσουμε σοβαρά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Νεοφύτου κάλεσε τους βουλευτές να προχωρήσουν σε έλεγχο, αφού κανείς δεν τους εμποδίζει. «Να βρούμε ποιοι είναι Pimco που διαχειρίζεται ένα τρισεκατομμύριο. Να βρούμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της Altamira που διαχειρίζεται μισό τρισεκατομμύριο. Μας κάνατε ιδιοκτήτες όλου του κόσμου, με το υπονοούμενο, το υπόγειο, να ελέγξουμε ποιοι είναι».

Μάλιστα, άφησε τα πυρά του και κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης, αναφέροντας πως θα κάνουν έλεγχο αυτοί που έφεραν την Altamira στην Κύπρο, με τις πολιτικές τους. «Η Κύπρος δεν είχε ανάγκη αυτούς τους ξένους, αν είχε σωστή οικονομική διαχείριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αβέρωφ και Στέφανου για το Σχέδιο Ανάκαμψης-Αναφορά στον Βγενόπουλο

Υπενθυμίζεται πως την έκρηξη του προέδρου του ΔΗΣΥ προκάλεσαν οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν, κατά την τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας, για το θέμα στου Σχεδίου Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, πριν τον κ. Νεοφύτου είχε τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επέκρινε το ότι η κυβέρνηση και το 2014 και το 2018, όταν έγιναν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση καθυστερήσεων, έλεγε ότι θα φέρει προγράμματα για προστασία των δανειοληπτών.

«Μπορώ να θυμίσω άπειρες φορές όταν η κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των τραπεζών έρχεται με ταχύτητα φωτός και όταν υπάρχουν ζητήματα προστασίας του κόσμου περί άλλων τυρβάζει», είπε, προσθέτοντας πως «η υποκρισία είναι στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που πάντα χρησιμοποιεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες για να εξυπηρετεί τις τράπεζες».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως το ΑΚΕΛ ξέχασε πως και το ΑΚΕΛ ψήφισε τους νόμους των εκποιήσεων το 2014. Προκάλεσε τα άλλα κόμματα, που έχουν πλειοψηφία στη Βουλή να αλλάξουν τις νομοθεσίες που έχουν θεσπιστεί.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»