Έτοιμος να εργαστεί με τους πολίτες για να αλλάξει τον τόπο ο Μαυρογιάννης

Έτοιμος να εργαστεί για να αλλάξει τον τόπο, μαζί με τους πολίτες δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας απόψε σε πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η ομάδα στήριξης του υποψηφίου στο «Χάνι του Ιμπραήμ» στην Πάφο, ο κ. Μαυρογιαννης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάξει ο τόπος και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την Κύπρο που χρειάζονται οι επόμενες γενιές. Σε όλους τους τομείς, συνέχισε, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά και θα χρειαστεί να κινητοποιηθούν οι πολίτες για να δώσουν μέλλον στον τόπο.  Ο ίδιος είπε, μαζί με τους πολίτες, μπορεί να αλλάξει τον τόπο τονίζοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός η κατάληψη της εξουσίας για την εξουσία. Η εξουσία είναι το απαραίτητο εργαλείο, συνέχισε, για να ανεβεί ο τόπος πιο ψηλά.

Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα διαφθοράς. Γύρω μας, είπε, υπάρχουν τυχοδιώκτες, διαπλοκή και συμφέροντα που αντί να θέτουν υπεράνω όλων το κοινό καλό θέτουν το κράτος στην υπηρεσία συγκεκριμένων  ιδιωτικών συμφερόντων για να επωφελούνται οι λίγοι. Ο ίδιος θα εργαστεί ανέφερε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους ζητώντας από τους πολίτες να είναι αυστηροί με τον ίδιο και να απαιτούν διαφάνεια και λογοδοσία.

Για το Κυπριακό είπε ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από αριστοτεχνικούς χειρισμούς του οποιουδήποτε, κατά την έκφραση του. Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα, είπε. Κυρίως χρειάζεται δουλειά σε όλες τις διαστάσεις και αξιοπιστία προκειμένου η διεθνής κοινότητα να σε εμπιστευτεί.

Αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ένα νέο οικονομικό μείγμα όπως το χαρακτήρισε, με ανάπτυξη όλων των τομέων και κυρίως της γεωργίας και της μεταποίησης που τείνουν να εξαφανισθούν. Όλοι οι τομείς, συμπλήρωσε , είναι αναγκαίοι για την οικονομία της χώρας.

Για την ακρίβεια, ανέφερε ότι η Κύπρος επηρεάζεται από τους εξωγενείς παράγοντες, όμως δεν έχουν γίνει διαθρωτικές αλλαγές που θα οχύρωναν την οικονομία.  Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που δεν έχει καταφέρει, όπως είπε, να αξιοποιήσει τα αποθέματα φυσικού αεριού, ακόμη και για την παραγωγή φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας.

Έκανε επίσης αναφορά στα θέματα της υγείας τονίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το γενικό σύστημα υγείας αλλά και να βελτιωθεί.

Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντης, και η επικεφαλής της ομάδας στήριξης του υποψηφίου στην Πάφο, Άννα Τσέλεπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024