Απάντησε στα κόμματα ο ΠτΔ-«Αν συνέτασσα εγώ τις εκθέσεις να είχαν παράπονο»

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσον αφορά στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας πως θα έπρεπε να είχαν παράπονο από τον ίδιο, αν συνέτασσε αυτός τις εκθέσεις. Την ίδια ώρα, σημείωσε πως θα γίνουν διαβήματα, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες και θέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει δυσπιστία, ανησυχεί με αδιέξοδο, επιμένει για απεσταλμένο ο Γκουτέρες

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του σταδίου της Δόξας ΘΟΙ Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις σε σχέση με το περιεχόμενο των προσχεδίων των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο. Αλλά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, δυστυχώς, η διεθνής κοινωνία σήμερα λειτουργεί, όπως και πάντα από αρχαιοτάτων χρόνων, με βάση, δυστυχώς, τα συμφέροντα και όχι το πραγματικό δίκαιο.

Θα γίνουν τα διαβήματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες ή και θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία και προβληματισμός Γκουτέρες για τη παύση στις επαφές Αναστασιάδη-Τατάρ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση, για τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως «έχουμε υποδείξει προς τους εκπροσώπους του ΟΗΕ ότι οι Εκθέσεις πρέπει να είναι δίκαιες, και δίκαιες δεν σημαίνει να τηρούν ίσες αποστάσεις».

Ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση έχει καταβάλει προσπάθεια να διορθώσει σημεία επιμέρους ανακριβειών της Έκθεσης για την UNFICYP και τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διαμόρφωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος που θα ακολουθήσει και για το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Υπενθυμίζουμε ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι αντίθετη προς το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και ούτε να παραβιάζει το πνεύμα και τις διατάξεις των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε πως «πρόκειται προφανώς για ένα ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο απαιτεί λεπτό και προσεκτικό χειρισμό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ασφαλώς χωρίς να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών αντιπαραθέσεων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη ανάγνωση των εκθέσεων του ΟΗΕ-Προβληματισμός για τις ίσες αποστάσεις

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα