Στα χαρακώματα ΑΚΕΛ-Σιζόπουλος για το σκάνδαλο, ζητούν απαντήσεις από Σαββίδη

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Μαρίνου Σιζόπουλου, άνοιξε με αφορμή τις καταγγελίες που φέρουν τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης των Αρχών, σε σχέση με εταιρεία στην οποία εμφανιζόταν ως μέτοχος, είχε μη εξυπηρετούμενο δάνειο και πωλήθηκε σε Ιρακινό επενδυτή. 

Μετά τις αποκαλύψεις, το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του χθες ζήτησε εξηγήσεις από τη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν και ενώ υπήρχε η απόφαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα για να γίνουν όσα προνοεί η Νομοθεσία για άρση της ασυλίας του Μαρίνου Σιζόπουλου, μετά την αναληψη καθηκόντων από τον Γιώργο Σαββίδη, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.   

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σήμερα επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ για την ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ απέδωσε την ανάσυρση της υπόθεσης σε προεκλογικές σκοπιμότητες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα σκάνδαλα διαφθοράς, η εμπλοκή πολιτικών και οι αλά καρτ αντιδράσεις

«Με χθεσινή της ανακοίνωση η ηγεσία του ΑΚΕΛ», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος «επικρίνει την Εισαγγελία ότι επεφύλαξε ευνοϊκή μεταχείριση στο πρόσωπό μου και δεν προχώρησε σε άρση της Βουλευτικής μου ασυλίας,  για δήθεν διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων εκ μέρους μου, και αναφέρει η ανακοίνωση ότι το γεγονός αυτό οδήγησε τον τ. Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας μου».

«Θέλω για μια ακόμα φορά να ξεκαθαρίσω», είπε, «ότι για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και με κατάθεση εγγράφων η Βουλή το 2021. Επίσης η καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση του θέματος έγινε από εμένα τον Μάρτιο του 2019». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για την άρση ασυλίας Σιζόπουλου-Έδωσε οδηγίες ο πρώην, «όχι» από νυν

Μάλιστα διερωτήθηκε για το ποιοι είναι οι λόγοι που επανήλθε το θέμα, «με στρεβλώσεις και απόκρυψη δεδομένων στη δημοσιότητα για ακόμα μια φορά, πριν από εκλογές», όπως είπε.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε μια σειρά από σκάνδαλα, στα οποία όπως είπε, το ΑΚΕΛ δεν επέδειξε ευαισθησία: 

«Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω γιατί η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν επέδειξε ευαισθησία στις περιπτώσεις πραγματικών σκανδάλων όπως:

  • Του Χρηματιστηρίου
  • Του σκανδάλου της Focus
  • Του σκανδάλου του Συνεργατισμού
  • Του σκανδάλου των τραπεζών
  • Της παραχώρησης στη Βουλή των DVD των κλειστών κυκλωμάτων των κτηρίων διοίκησης των τραπεζών τη βδομάδα που ήταν κλειστές για να διαπιστώσουμε οι λειτουργοί που εισέρχονταν στα κτήρια διοίκησης τι εργασίες διενεργούσαν;
  • Της διερεύνησης, που επίμονα η ΕΔΕΚ ζητούσε, ποιοι εξέδωσαν και πως παρέδωσαν το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον σημερινό εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος, και τέλος
  • Εάν έχει την ίδια ευαισθησία να ζητήσει τη διερεύνηση της διαδικασίας ενοικίασης το 2001 γραφείων για τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί Εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της υπόθεσης Σιζόπουλου το ΑΚΕΛ

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος εκτίμησε, «ότι δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που έχει επιλεγεί, τόσο για την επαναδημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, όσο και για την έκδοση της ανακοίνωσης. Διερωτώμαι λοιπόν ποιά είναι τα κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια».

Προφανώς, απάντησε ο ίδιος στο ερώτημα που έθεσε, «στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στη συζήτηση για ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η μέχρι σήμερα στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τις υπόνοιες ότι ουσιαστικά δεν επιθυμεί τη συνεργασία με την ΕΔΕΚ και ενδεχομένως και με το ΔΗΚΟ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους λόγους μη άρσης της ασυλίας του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε πως, «δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Εγώ κατήγγειλα την υπόθεση για διερεύνηση και δεν είμαι εγώ ο ύποπτος ούτε εγώ που πρέπει να λογοδοτήσω. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρωτήσετε το Αρχηγείο Αστυνομίας όπου έκανα την καταγγελία για την διερεύνηση την οποία έκανε και την Εισαγγελία για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις».

Η απάντηση του ΑΚΕΛ

Απαντώντας στις δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου, το ΑΚΕΛ αναφέρει σε ανακοίνωση, πως «δεν κατανοούμε την αντίδραση του κ. Σιζόπουλου στη χθεσινή μας ανακοίνωση. Δεν δικάσαμε και δεν καταδικάσαμε κανένα, ούτε και υπονοήσαμε οτιδήποτε». 

Και προσθέτει: «Σε μια περίοδο που η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος διαπλοκής και διαφθοράς που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ζητούμε διαφάνεια και λογοδοσία για κάθε ζήτημα που εγείρεται και εμπλέκει δημόσια πρόσωπα».

Αυτό ζητούμε κάθε φορά όποτε εγείρονται τέτοια ζητήματα, προστίθεται στην ανακοίνωση. «Αυτό ζητήσαμε και τώρα από τη Γενική Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση που χειρίζεται και φέρεται να αφορά δημόσιο πρόσωπο. Για εμάς το θέμα δεν είναι προσωπικό.  Είναι πεποίθησή μας ότι μόνο με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση και κανονικά θα έπρεπε να ήταν απαίτηση πρώτα απ’ όλα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπό εξέταση υποθέσεις».

«Δεν κατανοούμε επίσης την αναφορά του κ. Σιζόπουλου για τις προεδρικές εκλογές και τις ασύστολες κατηγορίες σε βάρος του ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε από την αρχή την επιδίωξή του για συνεργασία στη βάση αρχών όλων των δυνάμεων που συμμερίζονται την ανάγκη για τερματισμό της σημερινής διακυβέρνησης και την επίτευξη προοδευτικής αλλαγής. Η κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις αποφάσεις της και την εν γένει συμπεριφορά της. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»