Τετάρτη 17 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δίπλα στην αγροτική κοινότητα η Κυβέρνηση-Έγνοια της η ευημερία και η ανταμοιβή

  06/07/2022 22:22
Δίπλα στην αγροτική κοινότητα η Κυβέρνηση-Έγνοια της η ευημερία και η ανταμοιβή

Δίπλα στην αγροτική κοινότητα η Κυβέρνηση-Έγνοια της η ευημερία και η ανταμοιβή

  06/07/2022 22:22

Τη διαβεβαίωση ότι κύρια έγνοια της κυβέρνησης είναι να δει τις Κοινότητες να ευημερούν και τους ανθρώπους του μόχθου να ανταμείβονται όπως πρέπει, έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλη την αγροτική κοινότητα, ιδιαίτερα στους πατατοπαραγωγούς, διότι είναι ένας πρωτογενής τομέας παραγωγής που πρέπει να τύχει και θα τύχει της στήριξης.  

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων στην Κοινότητα Ξυλοφάγου που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως το έργο «αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες αλλά και ένα αίτημα του Κοινοτάρχη και του Κοινοτικού Συμβουλίου στο οποίο ανταποκριθήκαμε και ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας, έχουμε κάνει κατορθωτό σήμερα να τελούμε τα εγκαίνια».

Ο Πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Κοινοτάρχη Γεώργιο Τάσου, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε διάφορα αιτήματα ή κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα και σημείωσε πως την ώρα της αναφοράς κοίταξε προς το μέρος του Υπουργού Μεταφορών «και πήρε το μήνυμα» και σημείωσε πως ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου «θα δει τι θα κάνει με κάποιους στην Πολεοδομία» για τα θέματα αυτά.

Βεβαίως, συνέχισε, τα αιτήματα θα μεταφερθούν «και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να δούμε πώς υλοποιείται το κέντρο της Κοινότητας, έτσι ώστε όταν θα αποκαλύπτω την προτομή ηρώων ή του μνημείου, να είμαι και σε θέση να θεμελιώσουμε το κέντρο».

Αναφερόμενος στο θέμα των Βρετανικών Βάσεων που επίσης έθεσε ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι «για πρώτη φορά ύστερα από το ’60 σημαντικές εκτάσεις γης, έχει γίνει κατορθωτό ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που είχα πετύχει με τον Ντέιβιντ Κάμερον, όταν ήταν Πρωθυπουργός το 2014, επιτέλους με τις διαδικασίες, τις γραφειοκρατίες που ακολουθούνται και τους σχεδιασμούς που έπρεπε να γίνουν, να ελευθερωθούν φέτος».

Έδωσε επίσης τη διαβεβαίωση ότι «εντός του επόμενου εξαμήνου θα ικανοποιηθεί και το αίτημα της Κοινότητας Ξυλοφάγου για την Εκκλησία της Παναγίας. Στην Κοινότητα έχουν εκτελεστεί έργα ύψους 1 εκατομμυρίου 600 χιλιάδων ευρώ» μεταξύ των οποίων «η αποκατάσταση του παλαιού Νηπιαγωγείου σε Πολιτιστικό Κέντρο στην Ξυλοφάγου η αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, την επέκταση και βελτιώσεις στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ξυλοφάγου, η λειτουργία Σταθμού Ασθενοφόρων και η βελτίωση του οδικού δικτύου και του δικτύου υδατοπρομήθειας της Κοινότητας».

Αναφερόμενος στο αίτημα για στελέχωση του Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θα δει με τον «Αρχιπύραρχο το πώς μπορεί, με τις νέες προσλήψεις που έχουν γίνει, να στελεχωθεί ώστε να μπορεί να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κύρια έγνοια μας είναι να δούμε τις Κοινότητες μας να ευημερούν, να δούμε τους ανθρώπους του μόχθου να ανταμείβονται όπως πρέπει».

Σημείωσε ακόμα ότι «έχουμε λάβει σωρεία μέτρων και πιστεύω ότι αν παρακολουθήσετε τους μετασχηματισμούς στις πόλεις, τους μετασχηματισμούς στις Κοινότητες, τα έργα που εκτελούνται, έργα που υπερβαίνουν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, είτε που έχουν εκτελεστεί είτε που εκτελούνται, οδικά έργα που συνδέουν βασικές οδικές αρτηρίες, πόλεις με την ύπαιθρο, σχέδια που έχουν εκπονηθεί ώστε να δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη, με κάθε τρόπο και ευκαιρία θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις που να μας επιτρέπουν - σε οκτώ μήνες που εγώ αποχωρώ, να λέω ότι μετά από μια δεκαετία επιτέλους νιώθω ότι κάτι έχει γίνει προς το καλύτερο».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πως «κάθε Κυβέρνηση, κάθε Πρόεδρος προσπαθεί. Αναφέρομαι στις δικές μας προσπάθειες, χωρίς να υποτιμώ κανενός άλλου την προσπάθεια» είπε.

Επανέλαβε επίσης ότι «δίκαια αιτήματα (ικανοποιούνται), ανάλογα και με τις οικονομικές καταστάσεις και συνθήκες, έχουμε αντιμετωπίσει από το 2013 μια σειρά από κρίσεις, οικονομική κρίση, πανδημία. Την ώρα που είμασταν έτοιμοι να απογειωθούμε ή να βρούμε ξανά τον προορισμό μας επισυνέβη το απαράδεκτο, η εισβολή στην Ουκρανία και έτσι αντιμετωπίζουμε όλοι οι πολίτες προβλήματα που είτε αφορούν πληθωριστικές τάσεις είτε αυξήσεις τιμών».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε καθ’ οδόν προς το ΚΕΠΟ με ομάδα πατατοπαραγωγών, οι οποίοι όπως είπε «δικαιολογημένα εξέφραζαν το αίτημα, να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, ώστε να δούμε πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και το κόστος παραγωγής. Σταθήκαμε πάντοτε δίπλα, όχι μόνο στους πατατοπαραγωγούς, αλλά σε όλη την αγροτική κοινότητα, ιδιαίτερα προς τους πατατοπαραγωγούς, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διότι είναι ένας πρωτογενής τομέας παραγωγής που πρέπει να τύχει της στήριξης και θα τύχει της στήριξης» σημείωσε.

Έχω δώσει ανέφερε «τη διαβεβαίωση και θα βρούμε τρόπους, ώστε να συμβάλουμε στο να αντιμετωπιστεί και αυτή η κρίση».

Σημείωσε ακόμα ότι «από το 2020 που καθιερώθηκε το σύστημα ραντεβού στα Κέντρα, έχουν εξυπηρετηθεί 78 χιλιάδες πολίτες» και συνεχάρη «θερμά τη Διεύθυνση Ταχυδρομείων και όσους έχουν συμβάλει και συνδράμει ώστε τα Ταχυδρομεία να έρθουν συνοδοιπόροι των Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και να μετατραπούν τα πλείστα όσα ταχυδρομικά καταστήματα, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη».

Είναι μια Υπηρεσία ανέφερε που «αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, διευκολύνει τους πολίτες, για αυτό και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και να ενθαρρύνω να συνεχίσετε τις προσπάθειες σας. Θα έχετε πάντοτε τη στήριξη της Κυβέρνησης» σημείωσε.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε «τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, για την προσπάθεια να δουν να αναπτύσσεται η Κοινότητα και να εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τις χιλιάδες των κατοίκων, διότι έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε αστικό κέντρο σήμερα η Ξυλοφάγου, και συνεπώς είναι και δική μας υποχρέωση να συμπαρασταθούμε και να τείνουμε ευήκοων ους στις εκκλήσεις των Τοπικών Αρχών».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση «επειδή εγκαινιάζουμε ένα έργο προς όφελος του συνόλου των κατοίκων».

Σημειώνεται ότι η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα και στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και βουλευτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας