Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Το ξέσπασμα του Λευτέρη Χριστοφόρου-«Τι μήνυμα να μεταφέρω στους Κύπριους πρόσφυγες;»

  06/07/2022 16:05
Το ξέσπασμα του Λευτέρη Χριστοφόρου-«Τι μήνυμα να μεταφέρω στους Κύπριους πρόσφυγες;»

Το ξέσπασμα του Λευτέρη Χριστοφόρου-«Τι μήνυμα να μεταφέρω στους Κύπριους πρόσφυγες;»

  06/07/2022 16:05

Το ερώτημα τι μήνυμα θα μεταφέρει στους Κύπριους πρόσφυγες όταν η Τουρκία συνεχίζει να κατονομάζεται από την ΕΕ ως στρατηγικός εταίρος, διατύπωσε σήμερα ο Ευρωβουλευτής, Λευτέρης Χριστοφόρου, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε παρέμβασή του, την Τετάρτη, κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που συνέρχεται στο Στρασβούργο, για τα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ της 23ης και 24ης Ιουνίου.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε πως "η ΕΕ τιμώντας την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες της πολύ ορθά τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας από μια βάρβαρη ρωσική εισβολή. Εμείς από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα δίπλα στον ουκρανικό λαό και στην Ουκρανία γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει εισβολή και είμαστε αναφανδόν υπέρ του διεθνούς δικαίου".

Όμως, πρόσθεσε, "πρέπει να σας πω ότι αυτός ο μήνας, ο Ιούλιος, για την πατρίδα μου, είναι μαύρος μήνας, είναι εφιάλτης, γιατί συμπληρώνονται 48 χρόνια από μια βάρβαρη τουρκική εισβολή, η οποία εδώ και 48 χρόνια κάνει τον κυπριακό ελληνισμό να υποφέρει και να δοκιμάζεται".

"Απευθυνόμενος σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τους ερωτώ να μου πουν τι μήνυμα θα μεταφέρω στον δικό μου δοκιμαζόμενο λαό, στους 200 χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες που βρίσκονται στους προσφυγικούς συνοικισμούς και περιμένουν την ώρα της επιστροφής όταν σε αυτή την αίθουσα η Τουρκία συνεχίζει να ονομάζεται ότι είναι στρατηγικός εταίρος", ανέφερε.

"Όταν η Τουρκία συνεχίζει να παίρνει χρήματα από την ΕΕ και όταν τα όπλα της Τουρκίας στρέφονται απέναντι στον δικό μας τον λαό", είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας