Παρασκευή 19 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κυπριακός θρίαμβος-Επανεξελέγη αντιπρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ η Χαραλαμπίδου

  06/07/2022 15:25
Κυπριακός θρίαμβος-Επανεξελέγη αντιπρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ η Χαραλαμπίδου

Κυπριακός θρίαμβος-Επανεξελέγη αντιπρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ η Χαραλαμπίδου

  06/07/2022 15:25

Συμαντική επιτυχία για την Κύπρο, αποτελεί η επανεκλογή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου από την πρώτη θέση ως Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ.  

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επανεξελέγη στη θέση της Αντιπροέδρου μέχρι το 2025 λαμβάνοντας τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των συνυποψηφίων της.

Η ψηφοφορία διεξήχθη την τελευταία ημέρα των εργασιών της 29ης Ετήσιας Συνόδου στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας του Οργανισμού.

Τις τέσσερις κενές θέσεις Αντιπροέδρων διεκδίκησαν επτά υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και η κα Χαραλαμπίδου. Το αποτέλεσμα κρίνεται ως πολύ μεγάλη και σημαντική επιτυχία καθότι η ψηφοφορία διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες για την κα Χαραλαμπίδου αφού παρασκηνιακά υπήρξαν συνέργειες για τη μη επανεκλογή της.

Επιπροσθέτως, μεταξύ των συνυποψηφίων της κας Χαραλαμπίδου περιλαμβάνονταν βουλευτές από την φιλοξενούσα χώρα Βρετανία, την Ουκρανία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Την κυρία Χαραλαμπίδου συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να επιτελεί με επιτυχία τα καθήκοντα και την αποστολή της, με την κ. Χαραλαμπίδου να απαντά, μέσω Twitter, ότι ήταν πολύ δύσκολη μάχη αλλά την κερδίσαμε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας