Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Δημητρίου

Όλα κύλησαν ομαλά, μετά την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, στο American Heart Center. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες ο κ. Δημητρίου αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Όπως είπε «κατά τη χθεσινή νύχτα κύλησαν όλα ομαλά, σύμφωνα με ενημέρωση που είχα σήμερα το πρωί. Όπως είχε δηλώσει και ο θεράπων ιατρός αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες, θα είναι σε θέση να δώσει εξιτήριο στον κ. υφυπουργό. Αναμένεται ότι σε περίπου ένα μήνα, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντα του». 

Προσθέτοντας ότι «ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, αντιλαμβάνεστε ότι με το άκουσα της είδησης υπήρξε μεγάλη ανησυχία. Ευτυχώς διεγνώσθη εγκαίρως το πρόβλημα, έτρεξε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και όλα κύλησαν ομαλά».

Από την πλευρά του, ο Δρ Σωτηρίου επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Δημητρίου «ξύπνησε, είναι καλός, είναι στον αναπνευστήρα και προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι σήμερα πιθανώς να βγει από την εντατική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέστη στηθαγχικό άλγος ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω-Υποβάλλεται σε εγχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο γιατρός Μαρίνος Σωτηρίου είχε δηλώσει ότι ο κ. Δημητρίου, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και μετά την πάροδο 24 ωρών, θα λάβει εξιτήριο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Σωτηρίου, «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε επειγόντος στο τμήμα πρώτων βοηθειών, καθότι παρουσίασε ασταθή στηθάγχη. Μετά από διαγνωστικά τεστ, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από εκ γενετής πάθηση, συγγενής καρδιοπάθεια δηλαδή, οπού η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδιά, η δεξιά, ξεκινούσε από λάθος σημείο και στην ουσία προκαλούσε συμπτώματα».

Σημείωσε επίσης ότι «χρειάστηκε να γίνει επειγόντος επέμβαση ανοιχτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα και τώρα νοσηλεύεται στην Εντατική. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και θα μείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο. Σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετά στα καθήκοντα του, και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».  

Σημειώνεται ότι, το απόγευμα της Τρίτης στο νοσηλευτήριο μετέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως επίσης και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. 

Ο Πέτρος Δημητρίου είναι 37 ετών και εργάζεται στο Προεδρικό από τον Μάρτιο του 2018, διατελώντας διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»