Στην Εντατική για 24 ώρες ο Δημητρίου-Η κατάσταση της υγείας του

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία υποβαλλόταν από το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, στο American Heart Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέστη στηθαγχικό άλγος ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω-Υποβάλλεται σε εγχείρηση

Σύμφωνα με τον ιατρό, Μαρίνο Σωτηρίου, μετά την επέμβαση, ο κ. Δημητρίου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και μετά την πάροδο 24 ωρών, θα λάβει εξιτήριο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηρίου, «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε σήμερα επειγόντος στο τμήμα πρώτων βοηθειών, καθότι παρουσίασε ασταθή στηθάγχη. Μετά από διαγνωστικά τεστ, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από εκ γενετής πάθηση, συγγενής καρδιοπάθεια δηλαδή, οπού η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδιά, η δεξιά, ξεκινούσε από λάθος σημείο και στην ουσία προκαλούσε συμπτώματα».

Σημείωσε επίσης ότι «χρειάστηκε να γίνει επειγόντος επέμβαση ανοιχτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα και τώρα νοσηλεύεται στην Εντατική. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και θα μείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο. Σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετά στα καθήκοντα του, και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, δίπλα στον κ. Δημητρίου βρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, καθώς και στενά του πρόσωπα. Επίσης, γύρω στις 19:00, στο νοσηλευτήριο μετέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως επίσης και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. 

 Ο Πέτρος Δημητρίου είναι μόλις 37 ετών και εργάζεται στο Προεδρικό από τον Μάρτιο του 2018, διατελώντας διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πριν από λίγές ημέρες και μετά τις ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στην Κυβέρνηση, λόγω του θανάτου της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ αναφέρει, ότι «εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Πέτρο Δημητρίου. Ευχόμαστε η περιπέτεια της υγείας του να έχει αίσιο τέλος και να επιστρέψει σύντομα υγιής στα καθήκοντα του. Καλή ανάρρωση».

Δειτε Επισης

«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου