Δεν πάει Ολομέλεια το πλαφόν για τα καύσιμα-Σφοδρή επίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ

Εκτός της ατζέντας της Ολομέλειας της Βουλής, έμεινε η πρόταση του ΑΚΕΛ, για επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση και στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπαθώνει η Ένωση Καταναλωτών για τη σύσκεψη για την ακρίβεια-«Τhis is Cyprus»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, αναφέρει πως «με έκπληξη, προ ολίγου λάβαμε την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου και διαπιστώσαμε ότι δε βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας το θέμα της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα».

Σημειώνει ότι «η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, που δίνει ακόμα ένα εργαλείο στην Υπουργό Εμπορίου, φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί τόσο πολύ, που με σαφείς οδηγίες της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού, κι ας αποδείξουν αν επιθυμούν το αντίθετο,  ενώ δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα της Ολομέλειας ενώπιον του σώματος, τελικά δε βρίσκεται. Αντιλαμβάνεστε ότι η επί σκοπού κωλυσιεργία να οδηγηθεί αυτή η πρόταση στην Ολομέλεια, πλήττει καθημερινά τους καταναλωτές, αφού οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και κανείς δε φαίνεται πέραν της αντιπολίτευσης και δη του ΑΚΕΛ να έχει σκοπό να λάβει μέτρα».

Επισημαίνει ακόμα πως «πρέπει να πω ότι αναγνωρίζουμε στην Κυβέρνηση και στο Δημοκρατικό Συναγερμό ότι προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιώνουν την αλλαγή της έννοιας του όρου “δεσμεύομαι”. Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεσμεύτηκε ότι την Πέμπτη θα ήταν η πρόταση στην Ολομέλεια. Δεν έχει καμία σημασία η δέσμευση κανενός κυβερνητικού στελέχους, είτε στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού πλέον, αφού με πάσα ευκολία μπορούν να αναιρούν αυτά που υπόσχονται».

Δε θα σταματήσουμε, συνεχίζει, «να κάνουμε ενέργειες, ούτως ώστε να βρίσκεται το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη γιατί με αυτό τον τρόπο, η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον της κοινωνίας. Το κρυφτούλι πρέπει να τελειώσει. Ευθαρσώς πρέπει να βγουν όλοι και να πουν γιατί συμφωνούν ή διαφωνούν. Το να αποφεύγουν να οδηγήσουν το θέμα στην Ολομέλεια δείχνει ότι φοβούνται να αντιμετωπίσουν την κοινωνία βλέποντάς την στα μάτια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μέτρα για μείωση των λογαριασμών της ΑΗΚ-Σκέψεις για κουπόνια σε πολίτες

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «οι ατζέντες καθορίζονται με βάση το τι πρέπει να πάει από κάθε Επιτροπή. Έχουμε κάνει ενέργειες και προς την Πρόεδρο της Βουλής για το θέμα από χτες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής για λόγους που πρέπει να εξηγήσει ο ίδιος και λέω ευθαρσώς ότι υπάρχουν οδηγίες, δεν θέλει το θέμα στην Ολομέλεια. Προφανώς η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ δεν θέλουν να έχουν ένα επιπλέον εργαλείο. Πρόκειται για θέμα που είναι κατεπείγον. Έχουν μείνει μόνο δυο Ολομέλειες στις 7 και 14 του μήνα. Εάν πάει στις 14 του μήνα και ζητήσει κάποιος αναβολή, εκ των πραγμάτων η πρόταση πάει το Σεπτέμβρη. Εάν κάποιος θεωρεί ότι αντέχει η κοινωνία ακόμα δυο μήνες συνεχών αυξήσεων, χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει ένα όπλο στα χέρια της Υπουργού για να το χρησιμοποιήσει, εάν κρίνει σκόπιμο, τότε τους αφήνω στην κρίση της κοινωνίας. Προφανώς, για κάποιους δεν ισχύουν ούτε οι δεσμεύσεις ούτε ο “λόος του αδρώπου”. Κάποια συμφέροντα φαίνεται να είναι πάνω από όλα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τα βρίσκουν για το πλαφόν στις τιμές καυσίμων-Αλαλούμ με τον τρόπο ελέγχου

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα