Τρίτη 9 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδίκη των ενεργειών Τουρκίας στα Βαρώσια ζήτησε από την ΕΕτΠ ο Δήμαρχος Δερύνειας

  05/07/2022 11:30
Καταδίκη των ενεργειών Τουρκίας στα Βαρώσια ζήτησε από την ΕΕτΠ ο Δήμαρχος Δερύνειας

Καταδίκη των ενεργειών Τουρκίας στα Βαρώσια ζήτησε από την ΕΕτΠ ο Δήμαρχος Δερύνειας

  05/07/2022 11:30

Την καταδίκη των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και την παράνομη διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία στις ελεύθερες περιοχές, ζήτησε από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.  

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, συμμετείχε στην 150η Σύνοδο της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες, όπου και τοποθετήθηκε στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος που προκύπτει από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Συγκεκριμένα, «στη συζήτηση για τοπικά θέματα που εισηγούνται μέλη της ΕΕτΠ και αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Άντρος Καραγιάννης επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Ταυτόχρονα ζήτησε την καταδίκη των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και την παράνομη διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία, μέσω των κατεχομένων περιοχών προς τις ελεύθερες περιοχές».

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα, παραβιάζει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αρνείται την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους και προωθεί την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ως τουριστικό αξιοθέατο».

Ανέφερε επίσης πως «ακόμα και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε έκθεση του ημερομηνίας 7 Ιουνίου 2022 αναγνώρισε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τα γειτονικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και εξέφρασε «λύπη και απογοήτευση για τη μη λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας «κάλεσε την ΕΕτΠ να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο, τόσο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, όσο και την προώθηση μεταναστών από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα. Οι παράνομες επεμβάσεις στα Βαρώσια γίνονται μπροστά στα μάτια μας με φόντο τα γκρεμισμένα σπίτια και τις λεηλατημένες περιουσίες των Ελληνοκυπρίων», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας