Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Οζερσάι: Δεν είναι νέες οι προτάσεις του Ταταρ

  04/07/2022 15:11
Οζερσάι: Δεν είναι νέες οι προτάσεις του Ταταρ

Οζερσάι: Δεν είναι νέες οι προτάσεις του Ταταρ

  04/07/2022 15:11

Δεν είναι νέες οι προτάσεις που υπέβαλλε για συνεργασία με την ε/κ πλευρά ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι υποστηρίζοντας ότι προετοιμάστηκαν από τις υποδείξεις που εδώ και χρόνια κάνει το κόμμα του για το θέμα και ευχήθηκε «να μην πάνε χαμένες, όπως έγινε με το κλειστό Βαρώσι».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση χθες, ο κ. Οζερσάι είπε ότι πρέπει και οι δύο πλευρές, χωρίς να περιμένουν μια περιεκτική λύση του Κυπριακού, να καθίσουν σε μια τέτοια περίοδο οικονομικών δυσκολιών, να βάλουν τις προτάσεις τους στο τραπέζι, να τις συζητήσουν και να βρουν ένα κοινό σημείο. Και όχι, πρόσθεσε, να προσπαθούν για την αναβάθμιση του καθεστώτος τους.

Το κόμμα του Λαού, συνέχισε, πριν 5 χρόνια είχε κοινοποιήσει το όραμά του για «Συνεργασία πριν από την λύση, χωρίς λύση», το οποίο – είπε – είχε γίνει αποδεκτό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και περιλάμβανε τότε προτάσεις για συνεργασία στο θέμα του φυσικού αερίου και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Οζερσάι υποστήριξε ότι το «προεδρικό» πήρε τις δικές του προτάσεις και τις διεύρυνε, αλλά ανησυχεί – όπως ανέφερε – μήπως κι αυτές οι προτάσεις συνεργασίας πάνε χαμένες, όπως έγινε με την πρωτοβουλία για το άνοιγμα του Βαρωσίου.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας