Σκιές για κουκούλωμα υπόθεσης κατά Σιζόπουλου-«Είναι τόσο γερές οι πλάτες του;»

Μύδρους κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου εξαπολύουν για ακόμα μια φορά η ομάδα των διαφωνούντων της ΕΔΕΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατηγορούν τον Μαρίνο Σιζόπουλο για την απομάκρυνση του προέδρου της Επαρχιακής της ΕΔΕΚ στη Λάνακα, Παναγιώτη Ευαγγελίδη, ενώ θέτουν σειρά ερωτημάτων σε σχέση με την υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στην οποία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.  

Στην ανακοίνωση οι διαφωνούντες κατηγορούν τον Μαρίνο Σιζόπουλο πως συνεχίζει απτόητος το διαλυτικό έργο του. «Με ένα εντελώς αντικαταστατικό και αυταρχικό τρόπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «κατάργησε τον "ενοχλητικό" για τις θέσεις του πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας, Παναγιώτη Ευαγγελίδη». 

Πρώτα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εξανάγκασε αριθμό μελών της Επαρχιακής Επιτροπής να παραιτηθούν (κάποιοι με δικές του προσωπικές υποδείξεις και πιέσεις) και στη συνέχεια συγκάλεσε το διορισμένο Πολιτικό του Γραφείο να αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες την κατάργηση όλων των μελών της Επαρχιακής, μαζί και του προέδρου της ο οποίος ας σημειωθεί είχε εκλεγεί απ’ ευθείας από τη βάση με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ψηφοφορία».

«Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε υπόδειξη του συναγωνιστή Ευαγγελίδη ότι κάποιες από τις παραιτήσεις που επικαλείται οφείλονται σε δικές του υποδείξεις και πιέσεις, ο ίδιος προσωπικά και ενώπιον όλων των "εκλεκτών" του με γνωστή του αλαζονεία απάντησε: δεν έχει καμιά σημασία, όταν έχουμε την υπογραφή τους. Ας μην υπέγραφαν», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Ερωτήματα για την υπόθεση ατασθαλιών

Την ίδια ώρα η Ομάδα των διαφωνούντων καταφέρεται εναντιον του Μαρίνου Σιζόπουλου σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», για την οποία θέτουν μια σειρά από ερωτήματα. «Παρεμπιπτόντως πράγματα και θαύματα διαβάσαμε την Κυριακή στον Τύπο (Πολίτης της Κυριακής) για τις οικονομικές ατασθαλίες του κυρίου Σιζόπουλου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αποκαλύπτονται στοιχεία που σοκάρουν και απαιτούν απαντήσεις και ενέργειες τόσο από τον ίδιο όσο και από την Εισαγγελία και την Αστυνομία:

•    Όντως, εκτός από την ΕΔΕΚ και το ιατρείο του ασχολείται και με "πούκικα" ο κύριος Σιζόπουλος;

•    Είναι τόσο γερές οι πλάτες που τον καλύπτουν, ώστε να προσπερνά με τόση ευκολία καταγγελίες σαν κι’ αυτές που αποκαλύφθηκαν;

•    Ποιος τελικά ευθύνεται στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία για την "ραφοποίηση" μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης "συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργημάτων", "καταδολίευσης", "πλαστογραφίας", "κυκλοφορίας πλαστογραφημένων εγγράφων",  "νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες"; 

Με τα νέα δεδομένα μήπως δεν πρέπει να απορούμε για την αλαζονεία και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει στο κόμμα ο Μ. Σιζόπουλος;», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ζητά εξηγήσεις και το επιτελείο Κολοκασίδη

Σε σχέση με την ίδια υπόθεση, το Επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποάία σημειώνει πως, «οι χειρισμοί της Γενικής Εισαγγελίας σε σχέση με πολύ σοβαρή υπόθεση (που αφορά κατηγορίες για πλαστογραφία εγγράφων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απάτη και άλλα και στην οποία, εμπλέκεται πολιτικός αρχηγός), εγείρουν πελώρια ερωτήματα και αποτελούν σφοδρό πλήγμα στη διαφάνεια».  

Σημειώνει επίσης πως, «οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης», ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε αρχειοθέτηση της υπόθεσης διακόπτοντας έτσι τη διαδικασία άρσης βουλευτικής ασυλίας. Ο κυπριακός λαός απαιτεί όπως κομματικά στελέχη και πολίτες τίθενται σε ίση μοίρα ενώπιον του νόμου. Επίσης ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαγνωσθούν πλήρως και οριστικά οποιεσδήποτε τυχόν εναντίον του κατηγορίες», προσθέτει το επιτελείο του κ. Κολοκασίδη, ενώ θέτει με τη σειρά του, τριά ερωτήματα.

«Τίθενται συνεπώς τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Για ποιους λόγους και στη βάση ποιων στοιχείων ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες να αρχειοθετηθεί η υπόθεση;
  • Έλαβε ή όχι τελικά κυπριακό διαβατήριο ο ξένος επενδυτής που εμπλέκεται στην υπόθεση και στη βάση ποιων κριτηρίων;
  • Συμφωνούν ή όχι τα πολιτικά κόμματα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την προεδρία, ότι πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στην πολύκροτη αυτή υπόθεση;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια