Ευχαρίστησε τον Ερντογάν ο Τατάρ για την απάντηση στον ΠτΔ-Τροφοδότησε την αλαζονεία του

Με το γνωστό αλαζονικό ύφος, ο Ερσίν Τατάρ, έσπευσε να προβάλει την απάντηση που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με το ενδεχόμενο συνάντηση τους στο Παρίσι. Ο κατοχικός ηγέτης σε συνέντευξη του στον Τατάρ, ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για την απάντηση που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για μια ακόμη φορά επανέλαβε τις ακραίες και εκτός πλαισίου θέσεις του.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της κοινής Συνόδου ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο, στον οποίο ενώπιον του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του πρότεινε να συναντηθούν στο Παρίσι. Ο Ταγίπ Ερντογάν αντιπρότεινε στον Νίκο Αναστασιάδη να συναντηθούν στο ψευδοκράτος, με τον Πρόεδρο να το απορρίπτει.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν, στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ο κατοχικός ηγέτης έκανε λόγο για την αποφασιστική και ισχυρή στάση της Τουρκίας στην υπόθεση της Κύπρου την οποία χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφοδρή επίθεση ΡΤΚ στο Τ/Κ ηγέτη-«Η Άγκυρα παίζει, ο Τατάρ χορεύει»

«Εκφράζουμε σε όλους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το μοντέλο δύο κυρίαρχων και ισότιμων κρατών. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που δόθηκε στους Τουρκοκύπριους από την «Μητέρα Πατρίδα», όπως χαρακτήρισε την Τουρκία, «και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο Ερντογάν.Όπως συμβαίνει, η απάντηση που έδωσε στον Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη στη συνάντηση του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τους Τουρκοκύπριους, αλλά και για κάθε συνομιλητή».

Και πρόσθεσε πως, «αυτή η στάση και αυτά τα λόγια μας έχουν δώσει ηθικό την παραμονή της ημέρας της ανεξαρτησίας μας, που θα γιορτάσει φέτος την 48η επέτειό της στις 20 Ιουλίου. Η εδραίωση της πολιτικής μας για δύο ισότιμα ​​και κυρίαρχα κράτη σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση. Αυτή είναι η μόνη φόρμουλα για την περιφερειακή σταθερότητα και για να κερδίσουν όλα τα μέρη», είπε ο Τατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάτι κινείται στο Κυπριακό-Αντιπροτάσεις και διάλογος δια της πλαγίας με παγίδες

Εν αναμονή των ΗΕ για διαπραγματευτή

Στο μεταξύ, σε ένα άλλο επίπεδο ΄συμφωνα με τον διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει σε ποιον θα αναθέσει τελικά ο Γενικός Γραμματέας τον ρόλο του διαπραγματευτή.

Μιλώντας στο Τρίτο και ερωτηθείς εάν ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γιέντζια θα αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή - καλύπτοντας το κενό που δημιουργεί ο μη διορισμός ειδικού απεσταλμένου, ο Μενέλαος Μενελάου είπε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Την ίδια στιγμή, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει παραλάβει, ακόμη, τις προτάσεις Τατάρ, τις οποίες ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, δημοσιοποίησε πριν από τρεις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Όχι» Ερντογάν σε τετ α τετ με Πρόεδρο στο Παρίσι-Αντιπρότεινε κατεχόμενα

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»