Χ. Πετρίδης: Μόνη επιλογή για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης αποτελεί τη μόνη επιλογή, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πολιτεύεται υπεύθυνα και εποικοδομητικά, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πατρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντείνονται οι προσπάθειες ανακοπής των μεταναστών από την Πράσινη Γραμμή

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, στο Εθνικό Μνημόσυνο Ηρώων Αυγόρου 1955-1959 και 1963- 1964, ο Υπουργός Άμυνας μετέφερε εκ νέου τη συμπαράσταση, αλλά και την προσήλωση της κυπριακής κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στον αγώνα τους για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων, ώστε επιτέλους να κλείσει τούτη η ανοικτή πληγή των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Πετρίδη «οι συγγενείς των αγνοουμένων ηρώων μας πληρώνουν δυστυχώς το βαρύτερο τίμημα του συνεχιζόμενου δράματος της τουρκικής εισβολής», σημειώνοντας πως «όλοι μας έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από πρότυπα ανιδιοτέλειας, αρετής και ηρωισμού».

«Έχοντας κατά νου», είπε, «το χρέος προς τους ήρωες του Αυγόρου, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Γνωρίζουμε ότι η θυσία τους θα δικαιωθεί μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού, με την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

Όπως πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας «τιμώντας αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου, απευθύνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι συνεχίζουμε, με πίστη στο δίκαιο αγώνα για μια έντιμη, αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υποτιμά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει και έχει πλήρη συνείδηση των κινδύνων, αλλά και του ιστορικού της χρέους, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα «μέχρι να ανατείλει ο ήλιος της ελευθερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας σε τούτο τον πολύπαθο τόπο».

Επιπλέον, ανέφερε πως «η ιστορία επιτάσσει να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο, να παραδώσουμε μια πατρίδα με πολιτική και οικονομική σταθερότητα που να εμπνέει στους πολίτες της σιγουριά και εμπιστοσύνη για το σήμερα και το αύριο».

«Αυτό το χρέος το οφείλουμε στους ήρωες του Αυγόρου που μνημονεύουμε σήμερα, αλλά και σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας», συμπλήρωσε.

Κατά τον επιμνημόσυνο λόγο του ο ΥΠΑΜ προέβη σε μια σύντομη αναδρομή στον αγώνα  και τη θυσία των Ηρώων Αυγόρου για την πατρίδα, λέγοντας πως «οι ήρωες που τιμούμε σήμερα είναι παιδιά του Αυγόρου, που βάδισαν στα χνάρια της ιστορικής παράδοσης των αγώνων του ελληνικού έθνους και με πίστη στην πατρίδα και αγάπη για την ελευθερία ανέβηκαν ολόρθοι τα σκαλοπάτια της αθανασίας, προσφέροντας τη ζωή τους και γράφοντας χρυσές σελίδες ανδρείας και ηρωισμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)