Δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω ο Οδυσσέας-Προσφεύγει ξανά στο Ανωτατο

Περνά στην αντεπίθεση και δίνει νέες διαστάσεις στο ζήτημα που προέκυψε με τον τίτλο των Βοηθών σε Νομική Υπηρεσία, Ελεγκτική Υπηρεσία και Γενικό Λογιστήριο, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αφού όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Ανώτατου και το Υπουργικό αποφάσισε να περιλάβει πρόνοια για το θέμα στο Νομοσχέδιο του Συμπληρωτικού Προϋπολογισμού.  

Μάλιστα εκφράζει την πρόθεση του να προσφύγει εκ νέου στο Ανώτατο, ενώ επαναλαμβάνει πως πάγια θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, παραμένει ότι ο καθορισμός τίτλου του δευτέρου τη τάξει στην Ελεγκτική Υπηρεσία σε πρόδηλη αντίθεση με τις ρητές πρόνοιες του Συντάγματος συνιστά Συνταγματική εκτροπή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία, «στις 9 Μαίου, με ανακοίνωσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ενημερώσει για την κατάθεση αίτησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 139 του Συντάγματος, ζητώντας δήλωση του Δικαστηρίου ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών ημερ. 19.4.2022 είναι εξ υπαρχής άκυρη και χωρίς οποιοδήποτε απολύτως νομικό αποτέλεσμα. Η εγκύκλιος καθόριζε ότι οι τίτλοι των δεύτερων τη τάξει στη Νομική Υπηρεσία, στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στο Γενικό Λογιστήριο δεν θα είναι αυτοί που προβλέπονται στο Σύνταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψαν τα αίματα στην Βουλή για τον προϋπολογισμό-Οι βοηθοί, ο Γρίβας και η ΕΔΟΝ

«Εκκρεμούσης της υπόθεσης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου», προσθέτει ο Γενικός Ελεγκτής, «το Υπουργικό Συμβούλιο περιέλαβε στο νομοσχέδιο του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού πρόνοια ανάλογη με την υπό αναφορά Εγκύκλιο, το οποίο χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σε νόμο».

Μάλιστα επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία παραμένει στη θέση ότι, ο καθορισμός τίτλου του δεύτερου τη τάξει στην Ελεγκτική Υπηρεσία, σε πρόδηλη αντίθεση με τις ρητές πρόνοιες του Συντάγματος, συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έχει τάξει ως θεματοφύλακά του το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο έχει ήδη αχθεί το θέμα που προέκυψε με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών. Η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να καταθέσει και νέα αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο αναφορικά με τον ψηφισθέντα χθες νόμο».

Πάντως ο Γενικός Ελεγκτής διευκρινίζει πως, «στο μεταξύ, εκτός εάν και μέχρις ότου ο νέος νόμος κηρυχθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αντισυνταγματικός ή άλλως το θέμα που προέκυψε αποφασισθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο νέος νόμος θα τυγχάνει εφαρμογής κατά την άσκηση των συνταγματικών εξουσιών τους από την Ελεγκτική Υπηρεσία και τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και από το προσωπικό της Υπηρεσίας».

Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη, επιδίωξη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι η διασφάλιση ότι η όποια ρύθμιση θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα, κάτι για το οποίο αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το Ανώτατο Δικαστήριο, καταλήγει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία