Θέλει να απαγορεύσει έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων η Βουλή

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών τέθηκε την Πέμπτη, η πρόταση για απαγόρευση έκδοσης πολεοδομικής άδειας, κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων. Η πρόταση είχε υποβληθεί από κοινού από τους Βουλευτές Άριστο Δαμιανού του ΑΚΕΛ και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου των Οικολόγων.

Ο Άριστος Δαμιανού, Βουλευτής ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε η πρόταση είναι η αποφυγή πολεοδομικών αυθαιρεσιών και περιβαλλοντικών ζημιών, στην περίοδο κατά την οποία εξετάζονται οι ενστάσεις, που αφορούν σε ένα τοπικό σχέδιο. «Ασφαλώς η πρόταση γίνεται στον απόηχο των ανησυχιών για τα εκκολαπτόμενα σε ό,τι αφορά στον Ακάμα και το υπό επεξεργασία νέο τοπικό σχέδιο. Βεβαίως θα αφορά στο διηνεκές και άλλα ανάλογα περιστατικά», επεσήμανε. Ακόμη, σημείωσε ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και η Νομική Υπηρεσία διαφωνούν με την κατατεθείσα πρόταση. «Θα αποφασίσουμε με τον κ. Θεοπέμπτου τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που επρόκειτο να συζητηθεί στην Ολομέλεια, ο κ. Δαμιανού δήλωσε, πριν από τη γνωστοποίηση της απόφασης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για αναβολή της συζήτησης, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να μη βρίσκεται το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας. «Σε ό,τι αφορά στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, θα λάβουμε την τελική απόφαση στις 3:00 το απόγευμα», συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, είπε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ένα πολεοδομικό σχέδιο δημοσιεύεται, μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση για τέσσερεις μήνες, όπου μπορεί κάποιος να υποβάλει ενστάσεις και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τυγχάνει επεξεργασίας από την Πολεοδομία μέχρι να πάρει την τελική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και να γίνει τελικό. «Καταλαβαίνετε ποιος ασκός μπορεί να ανοίξει και ποια διαφθορά μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανακοίνωση ενός τοπικού σχεδίου», υπέδειξε. Ακόμη, κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την εν λόγω τροπολογία.   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων