Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Θέλει να απαγορεύσει έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων η Βουλή

  30/06/2022 19:54
Θέλει να απαγορεύσει έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων η Βουλή

Θέλει να απαγορεύσει έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων η Βουλή

  30/06/2022 19:54

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών τέθηκε την Πέμπτη, η πρόταση για απαγόρευση έκδοσης πολεοδομικής άδειας, κατά την περίοδο υποβολής ενστάσεων. Η πρόταση είχε υποβληθεί από κοινού από τους Βουλευτές Άριστο Δαμιανού του ΑΚΕΛ και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου των Οικολόγων.

Ο Άριστος Δαμιανού, Βουλευτής ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε η πρόταση είναι η αποφυγή πολεοδομικών αυθαιρεσιών και περιβαλλοντικών ζημιών, στην περίοδο κατά την οποία εξετάζονται οι ενστάσεις, που αφορούν σε ένα τοπικό σχέδιο. «Ασφαλώς η πρόταση γίνεται στον απόηχο των ανησυχιών για τα εκκολαπτόμενα σε ό,τι αφορά στον Ακάμα και το υπό επεξεργασία νέο τοπικό σχέδιο. Βεβαίως θα αφορά στο διηνεκές και άλλα ανάλογα περιστατικά», επεσήμανε. Ακόμη, σημείωσε ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και η Νομική Υπηρεσία διαφωνούν με την κατατεθείσα πρόταση. «Θα αποφασίσουμε με τον κ. Θεοπέμπτου τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που επρόκειτο να συζητηθεί στην Ολομέλεια, ο κ. Δαμιανού δήλωσε, πριν από τη γνωστοποίηση της απόφασης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για αναβολή της συζήτησης, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να μη βρίσκεται το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας. «Σε ό,τι αφορά στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, θα λάβουμε την τελική απόφαση στις 3:00 το απόγευμα», συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, είπε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ένα πολεοδομικό σχέδιο δημοσιεύεται, μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση για τέσσερεις μήνες, όπου μπορεί κάποιος να υποβάλει ενστάσεις και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τυγχάνει επεξεργασίας από την Πολεοδομία μέχρι να πάρει την τελική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και να γίνει τελικό. «Καταλαβαίνετε ποιος ασκός μπορεί να ανοίξει και ποια διαφθορά μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανακοίνωση ενός τοπικού σχεδίου», υπέδειξε. Ακόμη, κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την εν λόγω τροπολογία.   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας