Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Παύλος Παπαγεωργίου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Παύλος Παπαγεωργίου, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Παύλος Παπαγεωργίου διατέλεσε υπουργός επί διακυβέρνησης Σπύρου Κυπριανού, το 1982 μέχρι το 1985 και συγκεκριμένα στην καρέκλα του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Παύλος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο κατεχόμενο Αργάκι, το 1941 και μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Μόρφου, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1967 άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος, πρώτα στη Μόρφου και μετά στη Λευκωσία. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Κίνησης των Προσφύγων και υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας και αργότερα ως πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων.

Στις 20.4.1982 διορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τις 7.1.1985.

Από το Μάιο του 1988 μέχρι τον Απρίλιο του 1991 διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Αδειών. Διετέλεσε επίσης βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας από το 1991 μέχρι το 1996. Από το 2003 υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ). Τον Ιούλιο του 2007 διορίστηκε πρόεδρος της ΕΔΥ.

Ανακοινώσεις κομμάτων

Για το θάνατο του Παύλου Παπαγεωργίου εξέδωσαν ανακοινώσεις τα δύο κόμματα που υπηρέτησε, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Το κόμμα της Αριστεράς, στην δική του ανακοίνωση αναφέρει πως το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με θλίψη τον Παύλο Παπαγεωργίου, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ευσυνειδησία και αφοσίωση τον τόπο και τον λαό μας. Ο Παύλος Παπαγεωργίου συμπορεύτηκε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια με το ΑΚΕΛ και υπήρξε σημαίνουσα προσωπικότητα των Νέων Δυνάμεων της Αριστεράς.

«Μετά την τραγωδία του 1974 ο Παύλος Παπαγεωργίου εργάστηκε, υπό τον Πρόεδρο Μακάριο, για την στέγαση και την ανακούφιση του προσφυγικού κόσμου. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστεράς Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας την περίοδο 1991-1996. Διορίστηκε από τις κυβερνήσεις Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια ως μέλος και ως Πρόεδρος αντίστοιχα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ο Παύλος Παπαγεωεργίου διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την αφοσίωσή του στα καθήκοντα που ανέλαβε σε όλη την πορεία του. «Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό τον Παύλο Παπαγεωργίου για όσα πρόσφερε στον τόπο και στην κυπριακή Αριστερά. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Παπαγεωργίου».

Από πλευράς του, το ΔΗΚΟ αναφέρει πως το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην Υπουργού και βουλευτή Παύλου Παπαγεωργίου ο οποίος υπηρέτησε τον τόπο με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ο Παύλος Παπαγεωργίου, διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, και Πρόεδρος της Αρχής Αδειών. Το 2003, είχε διοριστεί μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας από τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και στη συνέχεια Πρόεδρος της ίδιας επιτροπής από τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

«Ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του ΔΗΚΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»