Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν άρεσε ούτε στα κατεχόμενα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερντογάν στη Μαδρίτη

  30/06/2022 14:28
Δεν άρεσε ούτε στα κατεχόμενα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερντογάν στη Μαδρίτη

Δεν άρεσε ούτε στα κατεχόμενα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερντογάν στη Μαδρίτη

  30/06/2022 14:28

Ενώ η Τουρκία προβάλλει την «νέα πολιτική» της «βόρειας Κύπρου» για μια φόρμουλα δύο κρατών, στη διεθνή κοινότητα ως δύο χωριστά κράτη συνεχίζουν να φαίνονται η Τουρκική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Γενί Ντουζέν, προβάλλοντας την είδηση για την σύντομη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνάντησης ΕΕ – ΝΑΤΟ.  

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται κι από την σχετική φωτογραφία, η Γενί Ντουζέν γράφει επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, που εκλέγηκε με την παρέμβαση της κυβέρνησης του ΑΚΡ, δεν έκανε επίσημη δήλωση για τη σχετική σύνοδο κορυφής.

Στο μεταξύ, πρωτοσέλιδα η Αβρούπα γράφει ότι το ΡΛΚ, η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, είναι χειρότερη στο Κυπριακό από το ΑΚΡ και προβάλλει ότι ο Πρόεδρος του ΡΛΚ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θύμωσε στον Ταγίπ Ερντογάν γιατί δεν είπε τίποτε για το ότι στην σύνοδο ΝΑΤΟ – ΕΕ και το δείπνο, προσκλήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά έμεινε εκτός ο Ερσίν Τατάρ. Ο κύριος (ΣΣ: ο Τούρκος Πρόεδρος) δεν έφερε αντίρρηση, τώρα θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του (ΣΣ: τον Πρόεδρο Αναστασιάδη)», δήλωσε ο κ. Κιλιτσντάρογλου. «Εμείς δεν τον αναγνωρίζουμε (ΣΣ: τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας), αλλά και να έρθει ο άλλος (ΣΣ: ο Τατάρ) δεν μπορεί να πει ότι έπρεπε να είναι εδώ και η τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θυμήθηκε τους Ετζεβίτ και Ερμπακάν και είπε ότι είναι εθνικιστές επαναστάτες (kuvayı milliye ΣΣ: εννοεί το ΡΛΚ). «Οι Ερμπακάν και Ετζεβίτ πήγαν, πήραν την τ/κ πλευρά, τέλειωσε η ιστορία. Το φώναξαν; Είπαν, ερχόμαστε; Όχι. Πήγαν, το έκαναν, τέλειωσε. Όταν έρθουμε εμείς (στην εξουσία) θα κάνουμε αυτό που πρέπει», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΡΛΚ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας