Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ευρωβουλευτής της χρόνιας για θέματα υγείας ο Φουρλάς-Συγχαρητήρια Προέδρου

  30/06/2022 08:40
Ευρωβουλευτής της χρόνιας για θέματα υγείας ο Φουρλάς-Συγχαρητήρια Προέδρου

Ευρωβουλευτής της χρόνιας για θέματα υγείας ο Φουρλάς-Συγχαρητήρια Προέδρου

  30/06/2022 08:40

Το βραβείο «Καλύτερος Ευρωβουλευτής», στην κατηγορία Υγεία, απέσπασε ο ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Στη χθεσινοβραδινή τελετή απονομής των βραβείων του περιοδικού «The Parliament», που διοργανώνει τα βραβεία από το 2004 και αποτελούν τον αναγνωρισμένο θεσμό του έργου των ευρωβουλευτών, ο Λουκάς Φουρλάς κατέκτησε το βραβείο σε μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες, αυτή της Υγείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού κερδίζει το βραβείο ευρωβουλευτής από την Κύπρο.

«Η επιλογή, ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής στην κατηγορία Υγεία, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Πρωτίστως, όμως, αποτελεί τιμή για την ίδια την πατρίδα μου», ανέφερε ο κ. Φουρλάς προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση ενός ευρωβουλευτή ο οποίος προέρχεται από μία μικρή χώρα.

«Είχα θέσει ως στόχο, πριν από την εκλογή μου ως ευρωβουλευτής, να βοηθήσω και να στηρίξω τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των συμπολιτών μου. Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μου προς το κοινωνικό σύνολο, σε Κύπρο και Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Φουρλάς.

Τα βραβεία έχουν ως στόχο την ανάδειξη του έργου των ευρωβουλευτών, το οποίο συνέβαλε σημαντικά στον νομοθετικό, εποπτικό και δημοσιονομικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για την επιλογή των υποψηφίων, ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές για το ποιους συναδέλφους τους θεωρούν ικανούς, με βάση τις προτάσεις που υποβάλλουν φορείς, οργανώσεις πολιτών, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κριτήριο το έργο και την προσφορά τους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η τελική επιλογή γίνεται από τη Συντακτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν επίσης και οργανωμένοι ευρωπαϊκοί φορείς.

Σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγχαίρει τον Ευρωβουλευτή.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος «η δράση του Λούκα Φουρλά για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, για την υγεία και ευημερία, πέραν από την Κύπρο, και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγχαρητήρια Λουκά μου για την ανάδειξή σου ως «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς στον τομέα της Υγείας».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας