Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Την βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει εγκλωβισμένους μαθητές εξέφρασε ο Φωτίου

  29/06/2022 21:17
Την βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει εγκλωβισμένους μαθητές εξέφρασε ο Φωτίου

Την βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει εγκλωβισμένους μαθητές εξέφρασε ο Φωτίου

  29/06/2022 21:17

Την επιμονή και τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης να παραμείνουν αρωγοί και να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τη μόρφωση των εγκλωβισμένων μαθητών, εξέφρασε ο  Επίτροπος  Προεδρίας Φώτης Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του εξατάξιου Σχολείου Ριζοκαρπάσου.  

Όπως ανέφερε, κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, η οποία λειτουργεί κάτω από ιδιάζουσες και δύσκολες συνθήκες στο μακρινό και αγαπημένο Ριζοκάρπασο, αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια φωτεινή πυξίδα παιδείας και φάρο πολιτισμού.

«Γι’ αυτό και είναι πάντοτε με θαυμασμό και μεγάλη εκτίμηση που αναφερόμαστε στο παράδειγμα που δίνουν τα παιδιά και των δύο σχολείων του Ριζοκαρπάσου μαζί με τους γονείς τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι η  τελετή αποφοίτησης του Σχολείου του Ριζοκαρπάσου αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα που σηματοδοτεί, κυρίως για τα ίδια τα παιδιά την ολοκλήρωση μίας σχολικής χρονιάς, γεμάτης γνώσεις και εμπειρίες και συνακόλουθα για όσους αποφοιτούν την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, η αποψινή διοργάνωση γεμίζει υπερηφάνεια τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που ως σταθεροί συνοδοιπόροι ενισχύουν με υπομονή, επιμονή και αγάπη τα βήματα των παιδιών, ώστε να εξελιχθούν ως άνθρωποι με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με ήθος, εντιμότητα και εσωτερική καλλιέργεια.

Συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Σχολείων του Ριζοκαρπάσου που ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα και τις στερήσεις παραμένοντας ακρίτες στη γη των προγόνων τους.

«Δηλώνω για ακόμα μια φορά την επιμονή και τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης να παραμείνουμε αρωγοί και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη μόρφωση των εγκλωβισμένων μαθητών μας, η οποία, σε συνδυασμό με τον ζήλο και την αγάπη ακούραστων εκπαιδευτικών, επιφέρει μόνο θεμιτά και θετικά αποτελέσματα».

Ο κ. Φωτίου είπε ότι το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας βρισκεται πάντοτε σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο να λειτουργούν απρόσκοπτα και δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. "Επιδίωξή μας είναι τόσο οι μαθητές μας όσο και οι εκπαιδευτικοί μας να νιώθουν ότι είμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και ενισχύουμε με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε το έργο τους".

Αναφερόμενος στους εγκλωβισμένους, τους εξέφρασε τη μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και τον θαυμασμό "που υπομένετε με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής, παραμένετε ριζωμένοι στη γη των γονέων και των άλλων προγόνων σας". 

«Στεκόμαστε απέναντί σας με απόλυτο σεβασμό για τη θέληση και το θάρρος να παραμείνετε φρουροί και προστάτες στη γη των προγόνων μας. Η εδώ συνειδητή παρουσία σας, προασπίζει αδιάλειπτα το ελληνικό στοιχείο, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Ευχή και ελπίδα όλων μας παραμένει διαχρονικά η επίτευξη μιας  δίκαιης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, που θα εξασφαλίζει την πρόοδο, την ευημερία και την ειρήνη σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του τόπου μας».

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη, τον μοναδικό απόφοιτο του σχολείου, είπε ότι «από την εξαετή φοίτησή σου στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, απέκτησες ένα απόθεμα γνώσεων και αξιών ιδιαίτερα χρήσιμο για τα νέα σου βήματα. Να είσαι περήφανος για ό,τι έχεις επιτύχει».

«Θερμά συγχαρητήρια εκφράζω επίσης στους μαθητές Κατερίνα Τουραλή, Παρασκευά Παντελή και Μαρίνα Πυθαρά που επέδειξαν ήθος και υψηλές επιδόσεις, γι’ αυτό και απόψε βραβεύονται. Ασφαλώς συγχαίρω ολόψυχα όλους τους μαθητές των σχολείων μας στο Ριζοκάρπασο», είπε.

Στα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτηση τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου ευχήθηκε να επιτύχουν στους στόχους τους και να πραγματώσουν τα όνειρα τους.

Καταληκτικά, συνεχάρη την Επιθεωρήτρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου Ηλιάνα Χατζηιωάννου, τη Διευθύντρια  Μορφία Ζάουρα, όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου για το αξιόλογο λειτούργημά τους, μέσα από το οποίο ενεθάρρυναν ποιοτικά την εξέλιξη των μαθητών τους.

Παράλληλα, θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον Πρόεδρο και στα Μέλη της Σχολικής Εφορίας, στον Πρόεδρο και στα Μέλη του Συνδέσμου Γονέων καθώς και στους υπόλοιπους γονείς για τη συνεχή στήριξή τους προς το σχολείο όπως επίσης στους Προέδρους και στα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Ριζοκαρπάσου για τη στήριξη και την βοήθειά τους.

Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων Χρύσανθος Χρυσάνθης. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας